Connect with us
Publicitate

Eveniment

Amendă de 5.000 de lei pentru un bărbat care transporta lemn în mod ilegal. Polițiștii brașoveni au și confiscat încărcătura

Publicat

pe

Un bărbat care transporta lemn ilegal s-a ales cu o pagubă uriașă după ce polițiștii l-au oprit în trafic pentru un control de rutină. Șoferul circula prin localitatea Hărman când agenții din cadrul Serviciului de Ordine Publică Brașov – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier Brașov l-au tras pe dreapta pentru verificări. Nu mică le-a fost mirarea oamenilor legii când au descoperit probleme legate de acest transport de lemne.

Publicitate

„În urma activităților desfășurate, polițiștii brașoveni au constatat faptul că acesta nu a respectat obligația legală de a se înregistra ca transportator profesionist în baza de date SUMAL, după transportul unui volum de 20 mc/an calendaristic, respectiv nu a introdus în această aplicație fotografiile cu mijlocul de transport încărcat și nu a înregistrat traseul parcurs de la locul de încărcare până la destinație, evitând astfel îndeplinirea obligațiilor de transportator profesionist”, au declarat reprezentanții IPJ Brașov.

Pentru nerespectarea prevederilor privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, polițiștii brașoveni au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 5.000 lei și au dispus confiscarea valorică a cantității de aproximativ 20 de metri cubi de material lemnos, în cuantum de aproximativ 3.000 lei.

Iar acesta nu a fost singurul caz de transport ilegal de lemn descoperit de oamenii legii. Ieri, un bărbat de 53 de ani, a fost depistat pe raza localității Șinca Veche în timp ce transporta cu o autoutilitară material lemnos, fără a deține documente legale de proveniență.

Publicitate

„În cauză, s-a procedat la sancționarea contravențională a bărbatului pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 170/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, fiind dispusă confiscarea materialului lemnos și predarea acestuia reprezentantului Ocolului Silvic competent”, au completat reprezentanții IPJ Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes