Connect with us
Publicitate

Eveniment

Amendă de 30.000 de lei pentru o femeie din Sfântu Gheorghe care a dat foc gunoaielor din propria gospodărie

Publicat

pe

A vrut să scape de gunoaiele adunate în gospodărie, așa că le-a dat foc chiar în propria curte. O femeie din Sfântu Gheorghe s-a ales cu o amendă usturătoare pentru acest gest. 30.000 de lei este sancțiunea pe care au dat-o comisarii Gărzii de Mediu Covasna care s-au autosesizat cânt au văzut fumul gros care venea din curtea femeii.

Potrivit weradio.ro, inspectorii au mers în cartierul Örkő, din municipiu, acolo unde locuia femeia. Când au ajuns, comisarii de mediu au observat că flăcările erau aproape stinse. Dar acest lucru nu i-a împiedicat să ia o măsură drastică.

„Doamna ardea mai multe deşeuri în gospodărie, şi plastice, cartoane, de toate avea, poate mai punea şi o bucată de cauciuc. Până au ajuns colegii mei, focul era aproape stins. Se anunţă între ei când văd că vin maşinile şi sting focul. La ei se practică, din păcate. Am observat că atunci când nu mergem o perioadă uită, apoi îşi mai aduc aminte şi iar dau foc la ceva, aşa au fost ei învăţaţi să trăiască în comunitatea respectivă”, a delarat comisarul-şef al Gărzii de Mediu Covasna, Lucian Cândea, citat de aceeași sursă.

În ceea ce priveşte amenda, conform legii, femeia poate achita jumătate din minimul amenzii în termen de 15 zile.

Publicitate

„S-ar putea să nu o plătească, a primit 30.000 de lei, poate să plătească jumătate din minim, adică undeva la 15.000 de lei, dar nu prea cred… Cei de la Finanţe se ocupă mai departe. Nu avem ce să facem, pentru că dacă nu îi sancţionăm, spun că îi iertăm şi iar dau foc. Anul trecut am făcut plângere penală unei persoane tot din zona respectivă, dar văd că nu se învaţă minte”, a mai explicat comisarul-şef.

Pe lângă amenda primită, femii în vârstă de peste 65 de ani i s-a interzis să mai elimine prin ardere deşeurile din gospodăria proprie, fiind obligată să apeleze pe viitor la unități specializate și autorizate pe linie de protecția mediului.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes