Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Ambasadoarea Finlandei, la FOV Braşov: „Pe noi ne preocupă ca oraşele să devină smart. Ştiu că Braşovul face această tranziţie verde”

Publicat

pe

Publicitate

Forumul Oraşelor Verzi de la Braşov este un eveniment important deoarece urmăreşte să conştientizeze opinia publică în ce priveşte schimbările climatice şi încălzirea globală, a declarat luni, în deschiderea evenimentului, ambasadoarea Finlandei în România, Marjut Akola.

„FOV este un eveniment foarte important deoarece conştientizează asupra schimbărilor climatice şi încălzirea globală. Am văzut vara aceasta valul de căldură ce a lovit Europa, am văzut o secetă serioasă, deci este un subiect foarte important de dezbatere. Este necesar să discutăm şi, de asemenea, să găsim soluţii pentru tranziţia verde. Tranziţia verde este una dintre priorităţile Finlandei şi vrem să fim o ţară neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2035. Pe noi ne preocupă, de asemenea, ca oraşele să devină smart şi ştiu că Braşovul, în mandatul primarului Allen Coliban, face această tranziţie verde”, a afirmat diplomatul finlandez.

În opinia sa, un oraş verde „înseamnă copaci, parcuri, dar şi eficienţă energetică”, „un oraş fără maşini, cu autobuze electrice, biciclete şi scutere”.

Ambasadoarea finlandeză se află la Braşov atât pentru a lua parte la lucrările Conferinţei de mediu a FOV, cât şi pentru a participa la inaugurarea Şcolii Româno-Finlandeze ERI Braşov.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes