Connect with us
Publicitate

Eveniment

Alți doi pui de urs au fost găsiți morți, în județul Covasna. Animalele ar fi fost lovite de mașină, la Bixad

Publicat

pe

O descoperire macabră a fost făcută pe Drumul Național 116, în apropiere de localitatea Bixad, din județul Covasna. Cadavrele a doi pui de urs au fost găsite pe marginea drumului, iar cei care le-au văzut au alertat imediat autoritățile. O echipă de la Garda de Mediu din Covasna s-a îndreptat spre locul în care au fost găsite animalele și au început o anchetă.

„În data de 03.06.2023 ca urmare a unui apel telefonic din partea IPJ Covasna, prin care ni s-a adus la cunoștință faptul că pe DN 116, zona localității Bixad se află cadavrele a doi urși, reprezentanții Gărzii de Mediu Covasna, APM Covasna, IPJ Covasna, primăriei comunei Bixad, medicul veterinar și reprezentantul fondului cinegetic s-au deplasat la fața locului, unde au constatat că exemplarele de urși a fost omorâte accidental. Din dispoziția comisarului Gărzii de Mediu Covasna acestea au fost transportate spre incinerare la o unitate autorizată”, au declarat reprezentanții instituției.

Acesta este al patrulea incident de acest gen petrecut în județul Covasna, de la începutul acestui an și al treilea accident asemănător care a avut loc în ultima lună. Pe 22 mai, un pui de urs de 3-4 luni a fost accidentat mortal de o mașină pe Drumul Național 13E, în zona Câmpul Frumos. Animalul sălbatic a fost găsit dimineața de un trecător care a alertat poliția, iar apoi au fost anunțați și comisarii de la mediu.

Două zile mai târziu, un alt exemplar a murit după ce a fost lovit mortal de o mașină, tot în zona localității Câmpul Frumos, din Covasna. Apelul la 112 a fost dat în noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 00.30, iar în acest caz au intervenit tot polițiștii și specialiștii de la Garda de Mediu.

Publicitate

sursa foto: facebook.com / Garda de Mediu Covasna

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes