Connect with us
Publicitate

Economic

Alternativa la DN 1, Valea Prahovei: Constructorul anunță startul lucrărilor la drumul prin Valea Doftanei

Publicat

pe

Construcții Erbașu demarează lucrările la proiectul de reabilitare și modernizare a DJ102I, Valea Doftanei (Prahova) – Brădet (Brașov). Drumul modernizat ar urma să fie o alternativă la aglomerația de pe drumul național DN1, în zona Valea Prahovei.

„În cursul zilei de ieri ne-a fost înmânată autorizația de construire pentru lucrările ce vor fi efectuate pe raza județului Prahova, iar în următoarea perioadă vom finaliza organizarea de șantier, proiectul tehnic și detaliile de execuție”, anunță joi Construcții Erbașu pe pagina proprie de Facebook.

Reabilitarea și modernizarea DJ102I se va realiza pe o lungime totală de 25,63 km și va asigura legătura între partea de sud a țării (judeţul Prahova) și partea centrală (judeţul Brașov), traversând Munții Baiului (Gârbova) prin pasul Predeluț la o altitudine de 1285 m, transmite economica.net.

„La finalul lucrărilor, DJ102I va avea o structură rutieră modernizată de la fundaţie şi până la asfalt. Va fi un drum cu o lăţime a platformei de 8 metri, care va dispune de două benzi de circulaţie, acostamente şi rigole pe întreaga lungime, de noi poduri şi podeţe transversale, de o modernizare a acceselor la drumurile laterale, precum şi de parcări amenajate”, spun reprezentanții Construcții Erbașu.

Proiectul este finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei prin Compania Națională de Investiții, Consiliul Județean Prahova și Consiliul Județean Brașov.

Publicitate

Construcții Erbașu a câștigat contractul pentru care s-au mai „bătut” încă opt competitori

Amintim că, pe 1 martie 2023, a fost semnat contractul pentru reabilitarea și modernizarea drumului județean Valea Doftanei – Brădet (25,6 km), potrivit unui anunț al Guvernului. Compania care a câștigat contractul este firma românească Construcții Erbașu. Pentru acest contract, fuseseră depuse nouă oferte în total.

„Asigurăm finanțare în valoare de peste 400 milioane de lei pentru această legătură suplimentară între partea de sud și partea centrală a țării și, implicit, pentru fluidizarea traficului de pe drumurile naționale DN1 și DN1A, foarte solicitate”, a transmis premierul de la acea dată, Nicolae Ciucă.

Durata contractului prevăzută la lansarea licitației era de 108 luni, din care 6 luni pentru proiectare, 42 de luni pentru execuție lucrări și 60 de luni – perioada de garanție de bună execuție a lucrărilor.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes