Connect with us
Publicitate

Cultural

Alpin Film Festival 2022 şi-a desemnat câştigătorii. „Akeji – sufletul munţilor” a obţinut marele premiu

Publicat

pe

Akeji – sufletul munţilor, documentarul francez regizat de Corentin Lecont şi Melanie Shaan câştigă Trofeul Alpin Film Festival 2022. Oamenii drumului Terra Banatica, documentarul despre Via Transivanica regizat de Mircea Gherase, câştigă Trofeul Carpaţi (cel mai bun film despre promovarea zonei montane din România).

Cea de-a 7-a ediţie Alpin Film Festival, unicul eveniment cinematografic din România dedicat culturii montane, s-a încheiat duminică, pe 12 septembrie, după şase zile de proiecţii, întâlniri cu invitaţi speciali, conferinţe, competiţii sportive şi expoziţii inspirate de universul montan. Au fost peste 35 de proiecţii la Braşov, Predeal şi Râşnov .

La Gala de premiere AFF.7, organizată sâmbătă seară la Centrul Cultural Reduta din Braşov, au fost anunţaţi câştigătorii ediţiei cu numărul 7 din cele 43 de filme din Competiţia Internaţională şi Competiţia Filme Româneşti.

Trofeul ALPIN FLL FESTIVAL 2022 a fost câştigat de documentarul francez AKEJI – sufletul muntelui, regizat de Corentin Lecont şi Melanie Shaan. O mică bijuterie cinematografică cu imagini de o frumuseţe care îţi taie respiraţia, un pictor japonez care trăieşte într-o armonie perfectă cu natura.

Publicitate

Oamenii drumului -Terra Banatica regizat de Mircea Gherase, a fost fillmul care a obţinut Premiul CARPAŢI acordat celui mai bun film care promovează zonele montane din România, premiu oferit de FUNDAŢIA CONSERVATION CARPATHIA. A fost filmul cu cea mai entuziastă primire la ediţia din acest an a festivalului de film montan de la Braşov, sesiunea de întrebări şi răspunsuri fiind una de colecţie, cu peste o oră de discuţii cu echipa prezentă şi cu live de pe Via Transilvanica cu ALIN UŞERIU care face ultimele verificări înainte de lansarea oficială a traseului, pe 8 octombrie, la ALBA IULIA.

Premiul Publicului a fost obţinut de Visul Alb al regizorului francez Mathieu le Lay, un documentar care într-un peisaj uimitor din Canada polară urmăreşte expediţia fascinantă a fotografului francez Jeremie Villlet în albul polar al regiunii Yukon.

Momentele care au făcut din acest eveniment unul de colecţie au fost printre altele şi prezentarea într-o sală arhiplină a expediţiei Kanchenjunga de Horia Colibăşanu şi Marius Gane. Filmul K2 Italia 1954 prezentat într-un parteneriat cu renumitul Club Alpin Italian confirmă statutul de eveniment internaţional important al ALPIN FILM FESTIVAL.

Turnul de căţărare din Parcul Central din Braşov s-a bucurat de un imens succes spre bucuria sutelor de copii care şi-au testat curajul pe turnul de 8 m, supravegheaţi de echipa de la Asociaţia Climb Again, condus de un multiplu campion mondial la paraclimbing Cosmin Căndoi.

Cel mai emoţionant moment al ediţiei ALPIN FILM FESTIVAL a fost omagiul pe care festivalul, în parteneriat cu cei de la CLUBUL ALPIN ROMAN – filiala Braşov, l-au adus celor trei alpinişti legendari MIRCEA NOAGHU, MIRCEA OPRIŞ şi ADRIAN ANGHEL.

La festivitate a participat şi Preşedintele FRAE (Federaţia Română de Alpinism şi Escaladă) Bogdan Micu.

În premieră la ALPIN FILM FESTIVAL s-a organizat şi conferinţa UN MUNTE DE CURĂŢENIE – Managementul deşeurilor in zona montană.

În acest an, Alpin Film Festival este parte din seria de evenimente a Forumului Oraşelor Verzi, care fac din Braşov, capitala verde a României.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes