Connect with us
Publicitate

Administrație

Allen Coliban vine cu lămuriri în ceea ce priveşte circulaţia maşinilor pe motorină în oraş: „Primarul Brașovului NU interzice mașinile diesel”

Publicitate

Publicat

pe

După ce zvonul că primarul Braşovului ar vrea să interzică maşinile diesel s-a răspândit foarte repede, Allen Coliban vine cu explicaţii şi spune clar şi răspicat că nu vrea acest lucru. Cu toate acestea, edilul spune că trebuie luate măsuri concrete pentru reducerea poluării din oraş, aşa că trebuie făcute eforturi comune, atât din partea locuitorilor Braşovului, cât şu din partea autorităţilor. 

Publicitate

„Primarul Brașovului NU interzice mașinile diesel în Brașov.

Consider că Brașovul are o problemă reală cu poluarea și calitatea aerului, fiind în ultimii ani în top 3 orașe poluate din România.

Problema cea mai mare pentru care suntem și în infringement UE este cea legată de pulberile în suspensie, cauza principală a bolilor de cancer, conform studiilor specialiștilor.

Publicitate

Pentru a rezolva această problemă este nevoie de un efort comun, al administrației locale, al operatorilor economici şi al cetățenilor.

Consider că, în primul rând, administrația locală are datoria de a lua toate măsurile necesare pentru a combate poluarea industrială, precum şi pentru crearea infrastructurii de transport prietenos cu mediul: rețea de transport în comun electric, parcări de tip park&ride, stații de încărcare autovehicule electrice și piste pentru biciclete.

Măsurile recomandate de specialiști, precum limitarea accesului autovehiculelor diesel sau alte interdicții pentru cetățeni, vor fi luate doar după ce ne asigurăm că am creat condițiile necesare pentru ca brașovenii sa facă tranziția spre un transport verde și doar dacă acestea vor mai fi necesare.

Ce este clar este că, dacă vrem un aer curat, trebuie să ne asumăm toți acest lucru și să facem, fiecare cetățean al Brașovului, un efort pentru a trăi într-un mediu mai puțin poluat.

Unul dintre cele 3 principii pe care mi-am propus să administrez orașul este: ‘Împreună cu cetățenii’.

Publicitate

Astfel că, vă asigur că nu voi lua decizii cu un impact atât de important asupra vieții brașovenilor fără ca acestea să fie precedate de ample consultări și dezbateri publice cu toate persoanele interesate.”, a transmis Allen Coliban

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes