Connect with us
Publicitate

Eveniment

Allen Coliban reacționează după ce Tribunalul Brașov a confirmat redeschiderea urmăririi penale într-un dosar DNA în care primarul este cercetat 

Publicat

pe

Publicitate

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au reluat cercetările în cadrul unui dosar penal în care principalii inculpați sunt primarul Brașovului, Allen Coliban și city managerul, Adriana Miron. Anchetatorii îl acuză pe edil că ar fi delegat ilegal atribuţiile sale către Adriana Miron, angajat al municipalităţii, în condiţiile în care Consiliul Local Braşov a stabilit, printr-o hotărâre luată anterior, că atribuţiile primarului revin viceprimarului liberal Sebastian Rusu în cazul în care primarul este plecat sau se află în concediu.

Pe pagina oficială de Facebook, Allen Coliban a transmis și prima reacție după anunțul procurorilor DNA.

„De ceva vreme, dar din ce în ce mai des, pe măsură ce se apropie alegerile din 2024, presa de partid încearcă să lipească eticheta penal de primarii USR. Nu ține, iar asta îi roade. Iată un exemplu de astăzi. Legal, în baza Art. 157 din Codul Administrativ, în iunie 2022 am delegat o parte dintre atribuțiile mele Administratorului Public. Actul administrativ a fost atacat în instanță de către viceprimarul PNL și speța a ajuns, ulterior, spre clarificare la CCR. Acolo este și acum și sunt optimist, dat fiind că în susținerea interpretării juridice am primit opinie științifică favorabilă inclusiv de la un profesor universitar în Drept la Universitatea București, care a fost parte din colectivul de elaborare a Codului Administrativ. Și acum, despre știrea de azi. Un dezvoltator imobiliar cu antecedente penale, mare sfârtecător de dealuri verzi, deghizat în ONGist, mi-a făcut plângere penală pentru abuz în serviciu. Procurorul a clasat-o. Penalul a atacat soluția de clasare. Procurorul ierarhic superior a respins contestația lui pe motivul lipsei calității procesuale, dar a dispus redeschiderea dosarului pentru administrarea probatoriului neadministrat în primă fază (audierile neefectuate). Asta-i tot. Când mai vedeți astfel de titluri pe la mogulii conectați la banul public, urmăriți, de curiozitate, și care sunt canalele pe care se propagă astfel de manipulări și care sunt sumele pe care le cheltuie pentru a sponsoriza astfel de postări. Atât de mare e ciuda că un primar USR aflat la primul mandat este capabil să atragă finanțări record și să dea o nouă față orașului, după ani de stagnare”, a scris primarul Brașovului, Allen Coliban, pe rețeaua socială.

O decizie similară, de repunere pe rol a urmăririi penale, a fost luată în februarie, de magistraţii braşoveni, la solicitarea DNA, în dosarul cunoscut sub numele „Amural”, în care s-au efectuat cercetări privind condiţiile în care asociaţia cu respectivul nume a folosit Catacombele, spaţiu aparţinând municipalităţii.

Publicitate

Anterior, Curtea de Conturi stabilise că Asociaţia Amural ar fi ocupat ilegal domeniul public, respectiv Catacombele, creând un prejudiciu de peste 130.000 de lei la bugetul local.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes