Connect with us
Publicitate

Administrație

Allen Coliban, la deschiderea Forumului Oraşelor Verzi de la Braşov: „Vrem să ajungem la 100% iluminat eficient energetic în municipiu”

Publicat

pe

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat luni, cu prilejul deschiderii celei de a doua ediţii a Forumului Oraşelor Verzi (FOV), că evenimentul de la Braşov se desfăşoară în „contextul complicat” al crizei energetice, menţionând că un oraş verde este unul care „nu risipeşte” energia.

Publicitate

„Acest eveniment se desfăşoară într-un context complicat. (…) Vedem ce se întâmplă la graniţele României, azi dimineaţă, Rusia a sistat livrările de gaze către Europa. Ne aşteaptă o perioadă foarte complicată şi, din acest punct de vedere, primul lucru pe care putem să-l facem este să reducem risipa de energie, indiferent dacă vorbim de energie electrică sau termică, ori orice altă formă de energie. (…) Oraşul verde este, în primul rând, unul care nu este risipitor, care are grijă la maximum de resursele de care dispune, care reduce la minimum risipa de energie, iar energia termică, electrică sunt resurse de mare preţ în perioada următoare. În al doilea rând, colectarea selectivă a deşeurilor este o resursă nouă pentru industrie”, a subliniat ministrul, amintind că Ministerul Mediului pune la dispoziţie, începând de luna aceasta, un program de finanţare pentru autorităţile locale, de achiziţii de ecoinsule digitale pentru colectare selectivă.

Acesta a menţionat, în ceea ce priveşte combaterea crizei energetice, noile linii de finanţare disponibile pentru autorităţile locale pentru surse de energie regenerabilă, precizând că şi Braşovul „are câteva proiecte în pregătire pe această linie”.

La rândul său, primarul Braşovului, Allen Coliban, organizator al FOV, a anunţat că, în perioada următoare, va lua o serie de măsuri menite să reducă până la cel puţin 15% consumul de energie, printre acestea fiind inclusiv „adaptarea” iluminatului festiv de la sfârşitul anului la condiţiile actualei crize energetice.

Publicitate

„Avem o analiză şi vom discuta pe larg problema zilele acestea. Avem în Braşov un sistem de iluminat inteligent, care, pe unele artere, este adaptiv pe timp de noapte, în funcţie de gradul de utilizare, am trecut pe o scară largă la iluminat cu leduri şi avem un studiu de fezabilitate pentru un proiect menit să ajungem la 100% iluminat eficient energetic în municipiu. Toate acestea sunt lucruri actuale, care ne preocupă în prezent, nu doar pentru viitor. Iar legat de iluminatul festiv, vom anunţa în perioada următoare adaptarea, evident ne luăm cu toţii ţinta aceasta de economisire de minimum 15% consum de energie”, a precizat edilul braşovean.

În context, ministrul a menţionat că este lăudabil obiectivul executivului Primăriei Braşov de a transforma oraşul într-unul verde, menţionând că, din punct de vedere al colectării selective, Braşovul se află „pe drumul cel bun”, iar în ceea ce priveşte transportul public nepoluant, a doua caracteristică a oraşului „verde”, municipiul de la poalele Tâmpei este, „de asemenea, pe un loc fruntaş”.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
2 Comentarii

2 Comments

  1. Apostolescu Cezar

    5 septembrie, 2022 at 4:36 pm

    Un studiu pentru asfaltarea trotuarelor, decopertate sau sparte de câteva luni, exista ?

  2. Alexandru

    5 septembrie, 2022 at 5:53 pm

    Coliban mustăcește….ha ha ,vă tragem iarăși ȚEAPĂ !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes