Connect with us
Publicitate

Administrație

Allen Coliban îi dă replică lui Ludovic Orban: Credința ține și de respectarea poruncii biblice „Să nu furi”

Publicat

pe

O declarație a președintelui PNL, Ludovic Orban, în care face referire la biserică, familie, dar și la comportamentul celor de la USR PLUS, stârnește controverse, inclusiv în rândul liberalilor, fiind considerată mult prea conservatoare.

Allen Coliban a declarat că așteaptă ”o retractare și scuze” din partea lui Ludovic Orban, după ce liderul PNL spusese că membrii USR nu respectă drapelul, nu jură pe Biblie și nu-și fac cruce.

Mai mult, Coliban a făcut referire și la scandalurile de corupție din PNL, spunând la Digi 24 ”credința ține și de faptele noastre, și de respectarea poruncii biblice să nu furi”.

Și primarul Clujului, Emil Boc, membru marcant PNL, a respins afirmațiile lui Orban, spunând că în municipiul pe care îl conduce ceremonia de Ziua Drapelului a fost condusă chiar de subprefectul USR.

Publicitate

Allen Coliban: „Am arătat întotdeauna și prețuire, și respect față de istorie, și față de valori, și față de drapel. De Ziua Drapelului am participat la aceste ceremonii și am sărutat drapelul, drept pentru care mă simt deranjat de afirmațiile liderului PNL Ludovic Orban și chiar m-aș așteptat la o retractare și la niște scuze. Pe de altă parte, credința se manifestă într-un fel intim al fiecăruia și nu ține doar de un gest de a pune mâna pe Biblie și de a jura, ține și de faptele pe care le facem, iar aceste fapte țin și de a respecta acea a opta poruncă – să nu furi, de felul în care toate aceste lucruri se transpun printr-o activitate politică. Din păcate, de câte ori suntem acuzați că nu avem credință sau tot felul de alte inflamări naționaliste – țin minte, în 2016, pornind de la prenumele meu, erau oameni care spuneau că sunt un venetic care vrea să fure țara sau alte bazaconii de genul acesta. Din păcate, ele marchează niște perioade electorale, fie că vorbim de perioade electorale în România sau intern, în partide”.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că liberalii trebuie să sprijine valorile tradiţionale ale românilor, precum familia, biserica, satul românesc, comunitatea, context în care a afirmat că PNL are nişte parteneri de guvernare care de multe ori se comportă ca şi cum nu s-ar fi născut în România. „Nu i-am văzut la momente esenţiale în celebrarea a tot ceea ce este simbol al naţiunii române, ca să nu spun că nu i-am văzut jurând pe Biblie şi nu i-am văzut făcând cruce”, a spus Ludovic Orban, duminică, făcând referire la cei din USR PLUS.

Ludovic Orban, aflat într-o competiție internă cu premierul Florin Cîțu pentru șefia PNL, a făcut aceste declarații la şedinţa de alegeri interne din cadrul Organizaţiei PNL Bacău, în condițiile în care vizitele în teritoriu ale celor doi lideri liberali s-au întețit în această perioadă, în încercarea de a obține sprijinul organizațiilor locale la Congresul PNL din septembrie.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes