Connect with us
Publicitate

Administrație

Allen Coliban: Este nevoie de o modificare legislativă pentru procedurile de închidere a rampei de deşeuri nepericuloase

Publicat

pe

Publicitate

Primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că, prin viitorii parlamentari braşoveni ai USR PLUS, intenţionează să promoveze o modificare legislativă care să permită închiderea simplificată a rampei de deşeuri nepericuloase, care a fost inclusă în „mod eronat” într-un act normativ care prevede o altfel de procedură, însă mult mai costisitoare.

„Sunt proiecte legislative şi acţiuni pe care parlamentarii noştri ar trebui să le facă încă din prima zi pentru a ajuta comunitatea locală şi mă refer în primul rând la situaţia complicată a procedurilor de închidere a celor două gropi de gunoi – cea industrială şi cea de deşeuri nepericuloase – care au raport de mediu, care spun că sunt inerte şi, în consecinţă, ar putea fi închise pe o procedură simplificată, dar, în ping-pong-ul dintre minister şi autorităţile de mediu locale, se evită luarea acestei decizii”, a afirmat Coliban.

Conform edilului, în prezent, este prevăzută închiderea acestor depozite prin mutarea întregii cantităţi de deşeuri, impermeabilizarea bazei şi mutarea la loc, „o procedură costisitoare şi complicată din punct de vedere tehnic şi care ar lua foarte mult timp”.

„Din corespondenţa Primăriei cu ministerul şi APM, ni se invocă nişte probleme legislative. Din start, groapa de deşeuri industriale a fost inclusă în mod eronat în anexă după evaluarea din 2007 (…) şi am putea s-o modificăm din punct de vedere legislativ. Sper să avem o susţinere şi de la nivel guvernamental, pentru că nu este doar o problemă a comunităţii braşovene, ci o pată ruşinoasă pe obrazul României”, a afirmat primarul Braşovului.

Publicitate

Totodată, el a menţionat că o altă iniţiativă legislativă care ar trebui promovată de parlamentarii braşoveni este cea privind trecerea Cetăţuii în patrimoniul municipalităţii braşovene.

Conform lui Coliban, Cetatea ar trebui să revină comunităţii şi „ar fi binevenită o iniţiativă legislativă”, pentru că aceasta ar lăsa fără obiect procesul care este pe rol, unul „inutil”.

Cu acelaşi prilej, primarul Braşovului a menţionat că nu este de acord cu varianta propusă în urma unui studiu efectuat de Banca Mondială şi acceptată de fostul consiliu local în ce priveşte proiectul de regenerare urbană a fostei platforme industriale Rulmentul, precizând că, personal, susţine transformarea acesteia nu doar într-un parc, ci şi într-o bază sportivă.

„Urmează să lansăm un studiu de fezabilitate şi proiectul să capete substanţă”, a punctat Coliban

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes