Connect with us
Publicitate

Sport

Allen Coliban despre Corona: „O echipă în liga a 3-a cu un buget de peste două milioane de lei, cu salarii de 1.000 de euro de jucător, cred că este o insultă la adresa comunității”

Redactia Brasov

Publicat

pe

Aproape că nu trece o zi în care scandalul din sportul braşovean să nu ia proporţii. După ce jucătorii Coronei au reacţionat, şi au cerut explicaţii primarului cu privire la viitorul echipei, Allen Coliban a transmis din nou că el consideră că în Braşov ar trebui să fie o singură echipă, echipă care să aibă şi suporteri alături. 

„Primăria deține brandul FC Braşov. Am anunțat și o reiau de fiecare dată. Intenția noastră este să atribuim acest brand, să îl punem în folosul brașovenilor, dar pe baza unui contract și a unor condiții transparente, astfel încât să ne asigurăm că proiectul FC Brașov care va reînvia va fi unul reprezentativ pentru comunitate, respectiv va avea susținerea suporterilor brașoveni. Pe de altă parte, va fi un proiect solid, un proiect sănătos. Astfel încât să nu mai ajungem la situația în care să cheltuim bani publici pentru a plăti ponoasele unui faliment și a unui proiect eșuat. Cred că Brașovul are nevoie de o echipă de fotbal de seniori, o echipă pe care să o susțină comunitatea brașoveană dar pe care să o ajute și primăria.”, a spus Allen Coliban.

Totodată, Allen Coliban spune că din punctul lui de vedere, modul prin care alte primării se promovează băgând bani mulţi în fotbalul profesionist nu este unul corect, şi preferă să distribuie banii către copii şi juniori.

Publicitate

„Cred că modelul pe care îl promovează anumite administrații locale din România, acela de a folosi acest instrument ca instrument de imagine, și de a cheltui bani publici cu nemiluita pe bugete nejustificate, din punctul meu de vedere nu este unul corect. Primăria poate să susțină fotbalul, și sportul în general, prin alte mijloace, inclusiv prin a aduce credibilitate unui astfel de proiect, astfel încât sponsorii și mediul de afaceri de afaceri brașovean să fie interesat să investească în zona aceasta.”, a mai spus Allen Coliban.

Controverse mari au ieşit la sfârşitul săptămânii trecute, când jucătorii Coronei au semnat o scrisoare către primărie, şi au transmis că anul trecut au cheltuit 230.000 de euro, bani pentru salarii, deplasări şi organizare de meciuri. Primarul spune că echipa are un buget anual de două milioane de lei, aproximativ 410.000 de euro, şi acum se face o analiză pentru a vedea dacă este aşa şi unde sunt restul de bani, dacă fotbaliştii au dreptate.

Publicitate

Totodată spune că s-au cheltuit bani mulţi pe cantonamente care nu se justifică.

„Cred că la ora actuală să avem o echipă în liga a treia cu un buget de peste două milioane de lei, cu salarii de 1.000 de euro de jucător, în condițiile în care echipa comunității trăiește mai mult sau mai putin din voluntariat și din entuziasmul unor jucători care și-au făcut junioratul la FC Brașov. Cred că este o insultă la adresa comunității. Lucrul acesta trebuie corectat. Pe de altă parte, copiii și juniorii de la Corona ar trebui să continue şi să aibă toate condițiile pentru că avem nevoie de pepiniera asta indiferent de cine și ce echipă privată ne va reprezenta în competițiile naționale.

Este simplu să ai un buget de 10 ori mai mare decât la contracandidatelor să fii pe primul loc. Este simplu să zici că faci performanță în condițiile în care te duci la Târgu Secuiesc și stai în cantonament, o deplasare care cu maşina ia 30 de minute probabil. Acestea sunt lucrurile anormale pe care le reproșez.”, a transmis Allen Coliban.

Publicitate

cu toate acestea, primarul speră ca acest scandal să se termine cât mai repede, şi chiar dacă încă nu a luat o decizie cu privire la viitorul echipei de seniori a Coronei, spune că apariţia echipei a fost una politică.

„Apariția acestei echipe printr-o decizie politică a creat foarte multă râcă și foarte multă separare în comunitatea brașoveană. Nu la nivelul suporterilor, pentru că vorbim de un club care nu prea are suporteri, ci la nivelul fotbalistic.”, a încheiat Allen Coliban

 

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Sport

Dinamo îşi deschide academie de fotbal la Braşov

Redactia Brasov

Publicat

pe

Ionel Dănciulescu a anunțat că se vor deschide mai multe academii în țară, după cea de la București. Legenda lui Dinamo va inaugura azi academia lui Dinamo de la Brașov, iar în următoarea perioadă „câinii” vor face același lucru în mai multe orașe mari din țară. Este un proiect unic pentru România”, a dat asigurări Ionel Dănciulescu, pentru ProSport.

După ce au deschis academia de la București, „câinii” au planuri și mai mari.

Dinamo, plan fabulos! Azi se deschide Academia de la Brașov, urmează și altele: „Este un proiect unic!”

Publicitate

„În următoarea perioadă, Dinamo va avea mai multe Academii în țară. Este un proiect unic pentru România! Azi deschidem Academia de la Brașov, vor urma și altele. Este o bază frumoasă, unde se poate face performanță. Deja se pot face înscrieri. Așteptăm puștii dinamoviști la fotbal! Ne ocupăm și de echipele pentru Liga Elitelor, aici vor fi jucători de 15, 16, 17 și 18 ani”, a spus Ionel Dănciulescu, pentru ProSport.

Foarte iubit de fanii lui Dinamo, „Săgeată” lucrează cu mai mulți jucători de 13 și 14 ani și este dornic să pună umărul la renașterea „câinilor”.

Publicitate

Marius Niculae a fost adus la Dinamo la insistențele lui Ionel Dănciulescu.

„Contează integrarea copilului în societate, în colectivitate, ca el să se dezvolte frumos, să vină cu drag la antrenament. Antrenorii nu au voie să aibă un limbaj care nu este adecvat. Vrem să fie, într-o oarecare măsură, cum se întâmplă afară”, spunea fostul mare atacant al lui Dinamo pentru ProSport, anul trecut, atunci când a fost numit manager general al Academiei.

Publicitate
Citește mai mult

Sport

Braşoveanul Dan Gîrtofan, liderul Campionatului Național de Raliuri, a câştigat Shakedown-ul Raliului Harghitei

Redactia Brasov

Publicat

pe

În această dimineață, la Forțeni, pe un traseu în lungime de 2,8 km, s-a desfășurat Shakedown-ul ediției cu numărul 29 al Raliului Perla Harghitei. Cel mai bun timp a fost obținut de Dan Gîrtofan, liderul Campionatului Național de Raliuri. Acesta a reușit un timp de 1:27,8 la cea de-a treia trecere și a avut două performanțe pe care celelalte echipaje nu au reușit să le depășească.

Bogdan Marișca, pilotul numărul unu al Napoca Rally Academy la această întrecere, în absența campionului în exercițiu, Simone Tempestini, a fost creditat cu al doilea timp, 1:29,8, rezultat obținut la ultima sa trecere. Poziția a treia i-a revenit lui Bogdan Năstase, care, cu 1:31,1, a fost mai rapid cu nouă zecimi decât pilotul maghiar David Botka (1:32,0).

În această după-amiază debutează competiția propriu-zisă. Startul primei mașini este programat la ora 15, în timp ce al primei speciale, Liban, la 15.53.

Publicitate

Program Raliul Perla Harghitei 2021- Vineri, 7 mai 2021:

15:53 – PS1 „Liban” – 12,10 km

Publicitate

16:41 – PS2 „Bucin I” – 10,80 km

17:09 – PS3 „Bucin II” – 11,40 km – Transmis pe canalele FRAS și LookSport

Competiția contează ca etapă în Campionatul Național de Raliuri Betano, Campionatul Național de Raliuri pe Asfalt Betano, Campionatul Național Rally 2 Betano și Campionatul Național de Raliuri pentru Vehicule Istorice Betano, întreceri derulate sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

Publicitate
Publicitate
Citește mai mult

Sport

Braşoveanul Nicolae Negumereanu, singurul român din UFC, se pregăteşte de o luptă la Las Vegas

Redactia Brasov

Publicat

pe

Viceprimarul Sebastian Rusu s-a întâlnit astăzi cu Nicolae Negumereanu, singurul* sportiv român din UFC la masculin, cea mai importantă promoție MMA din lume, pentru a-i ura succes în următoarea sa confruntare. Brașoveanul va lupta pe 19 iunie cu americanul Aleksa Camur, în UFC Apex, în gala din Las Vegas. Camur este cu un an mai tânăr decât românul și are doar 6 victorii în șapte meciuri.

video

„Azi am venit la sala unde se antrenează sportivul brașovean Nicolae, Negumereanu, un sportiv brașovean care va urma să dispute un meci în gala UFC, în Las Vegas, în America, în data de 19 iunie. Sunt mândru că avem un brașovean care să ne reprezinte la nivel mondial și să ne facem cunoscuți pe harta acestui sport de contact. Este singurul sportiv român care a ajuns la acest nivel în acest sport. În numele municipalității doresc să-i urez noroc, multă baftă! Îl așteptăm să se întoarcă victorios și să ne mândrim cu el ca sportiv brașovean, în acest eveniment frumos din Las Vegas“, a declarat viceprimarul Sebastian Rusu.

Negumereanu este brașovean, are 26 de ani, este legitimat la Dinamo Brașov și are un palmares remarcabil în cariera sa de profesionist MMA, pe care a început-o în 2016: 9 victorii înainte de expirarea timpului (6 prin KO) și o singură înfrângere. Brașoveanul a pierdut în ultimul său meci, din martie 2019, în faţa rusului Saparbeg Safarov, cu care a concurat în debutul său în UFC, la categoria semigrea. Pentru meciul din iunie, Negumereanu este antrenat de Ninel Ianculescu, Tudor Moga și Eugen Stanciu, iar managerul echipei este Sebastian Vieru.

Publicitate

„La acest meci mă duc cu speranța să câștig – și-o să câștig, sută la sută, o să vedeți asta – și să continui, să câștig cât mai multe meciuri în promoția asta, să pot să lupt pentru centura mondială. Vreau să aduc centura mondială în România și în Brașov“, ne mărturisește Nicolae Negumereanu.

S-a apucat de MMA inspirat de boxerul Lucian Bute, care era atunci „pe val“, și de Sandu Lungu, care i-a devenit ulterior antrenor și prieten. Un sportiv, ca să ajungă la un asemenea nivel, face foarte multe sacrificii. „Am vârsta de 26 de ani și pot să zic că toată viața mea am dedicat-o sportului. Eram odată în cameră, mă pregăteam pentru următorul antrenament și mă uitam pe Facebook. Toți prietenii mei erau erau pe terasă și eu mă pregăteam de antrenament – ăsta, în ziua respectivă, era al treilea antrenament. Și-am zis «Bă, sacrificiul ăsta, într-o zi o să dea roade!». Și așa a fost. Eu am ajuns acum la un nivel foarte înalt. Prietenii mei – nu vreau să se înțeleagă ceva urât – ei sunt tot pe terasă. Eu sunt în UFC, lupt în cea mai mare promoție de MMA din lume“, spune Negumereanu, care se antrenează minimum două ore pe zi, iar dacă se pregătește în mod special pentru meciuri, are trei antrenamente pe zi, minimum 6 ore în total.

Publicitate

„UFC este cea mai importantă promoție de pe glob în MMA și de aceea și nivelul concurenților este foarte ridicat. Eu și prietenii și colegii mei, ceilalți doi antrenori, considerăm că este destul de pregătit, dacă nu chiar 101% pregătit pentru următoarea confruntare. Pregătirea înseamnă ore întregi, zilnic, acordate antrenamentului, înseamnă multe sacrificii financiare, morale, sufletești. Ținând cont că este un mix de arte marțiale, este nevoie de un antrenor pentru fiecare sport care are legătură cu această competiție. Marii luptători din UFC au un staff de șase-opt persoane“, spune Ninel Ianculescu, care este antrenorul de box și kick-box al sportivului brașovean. Antrenorul Tudor Moga îl pregătește în jiu-jitsu, iar la lupte libere, îl antrenează Eugen Stanciu, pentru că este nevoie de cel puțin antrenori pentru a atinge performanța în UFC.

Ultimate Fighting Championship este cea mai mare promoție de arte marțiale mixte din lume, care găzduiește cei mai mulți dintre luptătorii de top din clasament în sport și produce evenimente peste tot în lume. A fost fondată în noiembrie 1993 și are sediul în Las Vegas, Nevada, Statele Unite ale Americii. În prezent are înregistrați 1003 sportivi, dintre care 157 femei.

Publicitate
Citește mai mult
Publicitate
Publicitate

De Interes

>