Connect with us
Publicitate

Administrație

Allen Coliban: „Brașovul se apropie de un transport municipal 70% verde”

Publicat

pe

“Brașovul se apropie de un transport municipal 70% verde“, a anunțat primarul municipiului Brașov, Allen Coliban, la conferința „Orașe şi comunități. Viziunea 2030”, organizată de Asociația SMARTiCITY și jumptosmart.ro.

Primarul Brașovului consideră că mobilitatea urbană trebuie să repună omul în centrul preocupărilor, și nu autovehiculul, iar soluțiile de mobilitate trebuie gândite ca un tot, ca un sistem integrat. „Nu vorbim doar de achiziționarea unor autobuze electrice, troleibuze electrice(…). Trebuie să ne gândim: unde vrem să ajungem? Dacă vrem ca un număr dublu de cetățeni din Brașov să folosească mijloace de transport în comun, atunci trebuie să ne asigurăm că acestea sunt moderne, curate, conforme unui standard, să aibă capacitate și frecvență, astfel încât să fie atractive. Până nu vom fi proactivi, nu vom reuși să schimbăm anumite mentalități,” a punctat Allen Coliban.

El a reluat ideea folosirii transportului feroviar, pentru zona metropolitană, având, în acest sens, două proiecte care ar putea fi finanțate prin  PNRR. ”Până acum, România nu a avut sisteme metropolitane de transport public bazate pe cale ferată și trebuie să folosim infrastructura actuală și în acest sens. Unul dintre proiectele vizează folosirea de material rulant – practic, să avem trenuri care să nu arate ca trenurile clasice ci, mai degrabă, să aducă a metrou, a tramvai sau a alte mijloacele de transport în comun și care să opereze în toată zona metropolitană și chiar dincolo de ea”, a  explicat primarul Brașovului.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes