Connect with us
Publicitate

Administrație

Allen Coliban: „Brașovul își va produce, gratuit, propria energie electrică verde. Am obținut finanțare de peste 40 de milioane de lei”

Publicat

pe

Publicitate

Allen Coliban a anunțat, astăzi, prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook că municipalitatea a fost obținut o finanțare de peste 40 de milioane de lei pentru un viitor parc fotovoltaic al orașului.

„Brașovul își va produce, gratuit, propria energie electrică verde. Am obținut finanțare de peste 40 de milioane de lei, prin POIM, pentru viitorul parc fotovoltaic al Brașovului.

90% din energia electrică necesară clădirilor și serviciilor publice din oraș va fi asigurată de propriul parc. Școlile, grădinițele, creșele, instituțiile de cultură, iluminatul stradal și chiar producerea zăpezii artificiale din Poiană vor putea folosi curent produs de noi.

Vă reamintesc că, în septembrie 2021, Brașovul a fost primul oraș din România care și-a asumat niște ținte ambițioase de mediu: în mai puțin de 10 ani, va reduce emisiile de dioxid de carbon cu 55% și va atinge neutralitatea climatică până în 2050.”, se arată în mesajul transmis de Allen Coliban.

Publicitate

Detalii despre proiect:

  • Capacitate: 20 de MW
  • Număr de panouri: 30.770 de panouri
  • Amplasament: Stupini, 35 de hectare
  • Finanțare nerambursabilă POIM: 40,526,411.40 RON
  • Valoare totală proiect: 108,491,898.40 RON
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes