Connect with us
Publicitate

Administrație

Allen Coliban: Așteptăm decizia Prefecturii în legătura cu impunerea a noi restricții

Publicitate

Publicat

pe

În Municipiul Brașov incidența cazurilor de COVID-19 a depășit 3 la mia de locuitori.

Publicitate

Municipiul Braşov ar putea avea parte de noi restricții, specifice scenariului roșu, după ce luni a înregistrat, din nou, o incidenţă a cazurilor de COVID-19 de 3 la mia de locuitori, conform site-ului DSP Braşov. Aproximativ trei săptămâni rata de transmitere a virusului s-a situat sub acest prag, relatează Agerpres.

Conform Instituţiei Prefectului, o analiză privind declararea municipiului în scenariul roşu se va face în maximum 48 de ore, pe baza comunicării datelor de către Direcţia de Sănătate Publică.

Primarul Allen Coliban a declarat luni că așteptă să fie impuse noi restricții în municipiu.

Publicitate

„Astăzi, municipiul Brașov a atins din nou incidența de 3 cazuri la 1000 de locuitori. Așteptăm decizia Prefecturii în legătura cu impunerea a noi restricții, între timp, vă rog să vă protejați, iar dacă faceți parte din categoria a IIa să vă programați la vaccin”, a scris Coliban pe Facebook.

video

Primarul a mai anunțat că a fost deschis cel de al treilea centru de vaccinare, în cartierul Tractorul care va fi folosit exclusiv pentru vaccinarea persoanelor înscrise în etapa a II-a, cu vaccinul Astra-Zeneca.

„Avem la ora actuală șapte fluxuri, acesta este al treilea centru deschis, și suntem pregătiți să deschidem mai multe în cazul în care Direcția de Sănătate Publică ne va solicita acest lucru. La momentul acesta municipiul Brașov a administrat în jur de 29.600 de doze, dintre care 10.000 sunt doza 2. O dată cu noul centru ne-am crescut capacitatea de vaccinare la 120 de persoane pe zi”, a mai scris Coliban.

Luni, alte două localităţi limitrofe, comunele Cristian şi Sânpetru, au fost trecute, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov în scenariul roşu, ca urmare a creşterii incidenţei cumulate a a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile.

Opt localităţi înregistrează, conform DSP Braşov, o incidenţă cumulată de peste 3 la 1.000 de locuitori, cea mai mare raportată fiind de 4,49 la 1.000 de locuitori, în localitatea Prejmer.

Publicitate

Reamintim măsurile care se aplică localităților cu incidență de peste 3 la mia de locuitori:

ART. 1. Pentru localităţile cu incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile de peste 3/1000 de locuitori la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, se pun în aplicare următoarele măsuri din H.G. 35/2021:
– În conformitate cu prevederile art. 1, alin. (7) din Anexa 3 la H.G. 35/2021, pentru o perioada de 14 zile organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este interzisă;
– În conformitate cu prevederile art.6, alin. (1) din Anexa 3 la H.G. 35/2021, pentru o perioada de 14 zile activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi /sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă;
– În situaţia în care activitatea operatorilor economici prevăzuţi anterior care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective;
– În conformitate cu prevederile art.6, alin. (2) din Anexa 3 la H.G. 35/2021, pentru o perioada de 14 zile activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoane cazate în cadrul acestor unităţi;
– În conformitate cu prevederile art.6, alin. (6) din Anexa 3 la H.G. 35/2021 prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară;
– În conformitate cu prevederile art. 10, alin. (2) din Anexa 3 la H.G. 35/2021, pentru o perioada de 14 zile activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă;
-Instituţiile cu atribuţii în prevenirea şi combaterea pandemiei cu COVID-19 îşi vor intensifica măsurile de supraveghere şi control pe teritoriul respectivelor localităţi.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes