Connect with us

Administrație

Allen Coliban: Așteptăm decizia Prefecturii în legătura cu impunerea a noi restricții

Avatar

Publicat

pe

În Municipiul Brașov incidența cazurilor de COVID-19 a depășit 3 la mia de locuitori.

Publicitate

Municipiul Braşov ar putea avea parte de noi restricții, specifice scenariului roșu, după ce luni a înregistrat, din nou, o incidenţă a cazurilor de COVID-19 de 3 la mia de locuitori, conform site-ului DSP Braşov. Aproximativ trei săptămâni rata de transmitere a virusului s-a situat sub acest prag, relatează Agerpres.

Conform Instituţiei Prefectului, o analiză privind declararea municipiului în scenariul roşu se va face în maximum 48 de ore, pe baza comunicării datelor de către Direcţia de Sănătate Publică.

Publicitate

Primarul Allen Coliban a declarat luni că așteptă să fie impuse noi restricții în municipiu.

„Astăzi, municipiul Brașov a atins din nou incidența de 3 cazuri la 1000 de locuitori. Așteptăm decizia Prefecturii în legătura cu impunerea a noi restricții, între timp, vă rog să vă protejați, iar dacă faceți parte din categoria a IIa să vă programați la vaccin”, a scris Coliban pe Facebook.

Publicitate
video

Primarul a mai anunțat că a fost deschis cel de al treilea centru de vaccinare, în cartierul Tractorul care va fi folosit exclusiv pentru vaccinarea persoanelor înscrise în etapa a II-a, cu vaccinul Astra-Zeneca.

„Avem la ora actuală șapte fluxuri, acesta este al treilea centru deschis, și suntem pregătiți să deschidem mai multe în cazul în care Direcția de Sănătate Publică ne va solicita acest lucru. La momentul acesta municipiul Brașov a administrat în jur de 29.600 de doze, dintre care 10.000 sunt doza 2. O dată cu noul centru ne-am crescut capacitatea de vaccinare la 120 de persoane pe zi”, a mai scris Coliban.

Luni, alte două localităţi limitrofe, comunele Cristian şi Sânpetru, au fost trecute, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov în scenariul roşu, ca urmare a creşterii incidenţei cumulate a a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile.

Publicitate

Opt localităţi înregistrează, conform DSP Braşov, o incidenţă cumulată de peste 3 la 1.000 de locuitori, cea mai mare raportată fiind de 4,49 la 1.000 de locuitori, în localitatea Prejmer.

Reamintim măsurile care se aplică localităților cu incidență de peste 3 la mia de locuitori:

ART. 1. Pentru localităţile cu incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile de peste 3/1000 de locuitori la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, se pun în aplicare următoarele măsuri din H.G. 35/2021:
– În conformitate cu prevederile art. 1, alin. (7) din Anexa 3 la H.G. 35/2021, pentru o perioada de 14 zile organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este interzisă;
– În conformitate cu prevederile art.6, alin. (1) din Anexa 3 la H.G. 35/2021, pentru o perioada de 14 zile activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi /sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă;
– În situaţia în care activitatea operatorilor economici prevăzuţi anterior care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective;
– În conformitate cu prevederile art.6, alin. (2) din Anexa 3 la H.G. 35/2021, pentru o perioada de 14 zile activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoane cazate în cadrul acestor unităţi;
– În conformitate cu prevederile art.6, alin. (6) din Anexa 3 la H.G. 35/2021 prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară;
– În conformitate cu prevederile art. 10, alin. (2) din Anexa 3 la H.G. 35/2021, pentru o perioada de 14 zile activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă;
-Instituţiile cu atribuţii în prevenirea şi combaterea pandemiei cu COVID-19 îşi vor intensifica măsurile de supraveghere şi control pe teritoriul respectivelor localităţi.

Publicitate
Spune-ți părerea

Administrație

Guvernul ia în calcul prelungirea cu o oră a restricțiilor de circulație pe timp de noapte: Interdicția de ieșire din casă va fi valabilă de la ora 22:00

Redactia

Publicat

pe

Guvernul ia în calcul să prelungească cu o oră restricțiile de circulație pe timpul nopții în toată România, devansând cu o oră, de la 23:00 la 22:00, interdicția de ieșire din casă, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale.

Publicitate

O altă măsură luată în calcul este interdicția pentru unitățile de cazare din stațiuni și alte zone turistice să ocupe mai mult de jumătate din camere.

Potrivit surselor citate, măsurile urmează să intre în vigoare odată cu prelungirea stării de alertă, pe 14 martie.

Publicitate

Scopul prelungirii cu o oră a lockdown-ului, au explicat sursele citate, este reducerea interacțiunilor pe fondul creșterii cazurilor de infectare cu coronavirus.

Autoritățile speră ca astfel să reducă, în special, petrecerile care sunt organizate în diverse localuri și la care participă un număr de persoane peste limita legală.

Publicitate

Sursele citate au mai explicat că magazinele se vor închide tot la ora 21:00 ca acum, dar au precizat că mall-urile vor rămâne deschise.

sursă: G4Media.ro

Citește mai mult

Administrație

Andreea Moldovan explică de ce a fost redus numărul elevilor care participă fizic la ore: „Am observat o creștere a cazurilor la categoria 10-19 ani”

Redactia

Publicat

pe

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Andreea Moldovan a explicat motivul pentru care institutia a recomandat ca efectivele de elevi care participa fizic la cursuri, in scenariul rosu, sa fie injumatatite. Ea a precizat ca s-a observat o crestere a numarului de cazuri de COVID-19 la categoria 10-19 ani, astfel ca este important sa fie asigurata distantarea intre elevi.

Publicitate

„Practic, aceasta diferenta vine din numarul de elevi care frecventeaza anumite clase, dar ideea injumatatirii claselor vine din dorinta de a putea mentine niste reguli de distantare de minimum un metru intre elevi.

Atunci, practic ca nu tot efectivul clasei sa mearga la orele respective in situatia in care suntem in scenarii care ne ingrijoreaza si sa asiguram claselor terminale o distantare corecta. Acest lucru vine din studii si inclusiv din ultimele remarci pe care le avem vis-a-vis de numarul de cazuri pe grupe de varsta pentru ca am observat o crestere a numarului de cazuri tocmai la categoria 10-19 ani. Aceste cifre vin de la Ministerul Educatiei, noi am rugat sa se mentina acel 50 la suta”, a declarat Andreea Moldovan, la Digi24, duminica seara.

Publicitate

Andreea Moldovan a subliniat ca este important sa se evite imbolnavirile intre elevi.

„Ramane efectivul injumatatit pentru ca e important sa asiguram o distantare pentru evitarea aglomeratiei copiilor. Am dorit sa avem aceasta regula tocmai pentru ca e important sa pastram acea distanta.

Publicitate

Toate scolile pe care le-am vizitat in ultima perioada au reusit foarte frumos sa se organizeze in aceasta perioada de pandemie, astfel incat sa isi asigure circuite, dezinfectanti, distantarea, niste norme de igiena care ajuta cadrele didactice si elevii. In acest sens am dorit sa trasam acest 50 la suta tocmai ca sa aratam ca dorim sa evitam niste imbolnaviri ale unor copii din clase terminale, unde prezenta lor este importanta pentru ore”, a explicat Andreea Moldovan.

Secretarul de stat a mentionat ca „daca cineva vrea sa depaseasca limita va trebui sa ceara aprobare la DSP, insa in situatii punctuale”.

Ministrul Educatiei, Sorin Campeanu, a anuntat ca a fost trimisa inspectoratelor scolare o instructie conform careia, in scenariul rosu, doar jumatate dintre elevii dintr-o clasa din an terminal pot participa fizic la cursuri.

Publicitate

In cazul clasei a VIII-a, este vorba despre 15 elevi, in cazul claselor a XII-a si a XIII-a despre 17 elevi. „Am acceptat punctul de vedere al Ministerului Sanatatii, care a impus aceasta injumatatire a efectivelor de elevi, din considerente sanitare. Sa nu ma intrebati care este diferenta in aceeasi scoala unde nu sunt restrictii numerice cu privire la efectivele claselor a I-a, a II-a, a III-a, a IV-a, (…) fata de clasa a VIII-a (…) pentru ca nu am cum sa raspund la aceasta intrebare”, a afirmat el.

Citește mai mult

Administrație

Angajări la Serviciul Român de Informații prin încadrare directă. Lista posturilor disponibile

Redactia

Publicat

pe

Locuri de muncă la SRI / Angajări la SRI: Serviciul Român de Informaţii caută personal pentru încadrare directă pe mai multe posturi de specialiști IT, chimiști și ingineri.

Publicitate

Pot aplica persoanele care dețin competențe tehnice căutate de Serviciu, au absolvit studii superioare cu diplomă de licență, îndeplinesc condiţiile de încadrare în Serviciul Român de Informaţii și promovează toate etapele specifice de selecţie.

POSTURI la SRI disponibile prin încadrare directă:

Publicitate
 1. Administrator-infrastructuri-software- Detalii AICI
 2. Analist-FORENSIC-securitate-cibernetica -Detalii AICI
 3. Analist-Malware– Detalii AICI
 4. Analist-trafic – Detalii AICI
 5. Arhitect-software – Detalii AICI
 6. Business-Analyst-si-UX-Designer -Detalii AICI
 7. Chimist – Detalii AICI
 8. Dezvoltator-iOS – Detalii AICI
 9. Inginer-Data-Center– Detalii AICI
 10. Inginer-electronist – Detalii AICI
 11. Inginer-mecanic-proiectare-mecanica – Detalii AICI
 12. Inginer-mecanic-tehnologiemecanica – Detalii AICI
 13. Inginer-prelucrare-semnale – Detalii AICI
 14. Inginer-procesare-si-analiza-digital-forensic – Detalii AICI
 15. Inginer-radiocomunicatii – Detalii AICI
 16.  Specialist-control-audit-IT&C– Detalii AICI
 17. Tester-aplicatii – Detalii AICI
 18. Tester-securitate-aplicatii Detalii AICI
 19. Specialist-in-evaluarea-securitatii-IT&C – Detalii AICI

Modalitate de aplicare pentru posturile de mai sus: CV şi scrisoare de intenţie

 • Specialiști lingviști (specialist lingvist – Rusă/Ucraineană/Sârbă/Urdu/Pashto/Dari/Hindi/Rromani/Punjabi/Armeană/Azeră/Tătară/ Albaneză/Arabă/Persană/Chineză/Coreeană/Kurdă/Georgiană

Modalitate de aplicare pentru post: CV şi scrisoare de intenţie pe hr@sri.ro (subiect mail: LINGVIST – Nume şi prenume)

Condiții de angajare în SRI – criterii generale de încadrare:

– cetăţenie română şi domiciliul stabil în România;

Publicitate

– să nu fie în curs de cercetare, urmărire sau judecată penală sau să nu fi fost condamnat penal;

– să nu facă parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice, din momentul încadrării în SRI;

– să nu participe ca asociat unic sau direct la administrarea ori conducerea unei organizaţii sau societăţi comerciale, din momentul încadrării în SRI;

Publicitate

– să fie absolvent de studii universitare, cu licenţă, al unei instituţii de învăţământ superior acreditate; pentru anumite posturi sunt necesare şi studii post-universitare, iar pentru altele se cer doar studii liceale;

– să nu fie consumator de substanţe stupefiante, psihotrope sau susceptibile a avea efecte psihoactive ori dopante, aflate sub control naţional ori prevăzute în convenţiile internaţionale la care România este parte sau să nu fi desfăşurat operaţiuni cu astfel de produse.

În interviurile de selecţie şi de securitate, se evaluează punctual şi cu atenţie eventuale interacţiuni anterioare cu astfel de substanţe.

”Suntem conştienţi de amploarea acestui fenomen, însă rigorile normative şi specificul organizaţiei ne obligă să acordăm acces la date clasificate exclusiv persoanelor care nu se expun unor situaţii ce le pot face vulnerabile sau care le-ar putea afecta discernământul.

Lipsa sincerităţii cu privire la orice aspect, pe parcursul oricărei etape de selecţie, reprezintă motivul principal al clasării candidaturilor”, precizează SRI.

– să fie dispus ca, după încadrare, să desfăşori activităţi în orice zonă a României, potrivit nevoilor instituţiei.

De asemenea, candidaţii trebuie să facă dovada, pe parcursul procesului de selecţie, că îndeplinesc suplimentar anumite criterii specifice:

 • pregătire profesională într-un domeniu de interes actual pentru Serviciu (experienţa efectivă de lucru în domeniul respectiv reprezintă un avantaj), inteligenţă peste medie,
 • nivel superior de cultură generală şi competenţe lingvistice,
 • interes pentru dezvoltare continuă şi capacitate ridicată de învăţare,
 • o stare de sănătate, atât fizică cât şi psihică, bună (apt medical şi psihologic, conform baremelor stabilite de SRI).

Anumite posturi necesită abilităţi ridicate de relaţionare şi comunicare, de analiză şi sinteză, adaptare, creativitate, spontaneitate, responsabilitate, rezistenţă crescută la condiţii de stres.

Avantaje:

 • program flexibil de lucru – 8 ore pe zi sau în funcţie de specificul activităţii;
 • acces la servicii medicale gratuite în unităţi sanitare din cadrul reţelei sanitare proprii a SRI;
 • decontarea chiriei (în anumite condiţii şi în limita unui plafon maxim);
 • acces în facilităţi de cazare şi recreere proprii din zone turistice de pe teritoriul naţional;
 • acces gratuit la săli de sport proprii;
 • participarea la conferinţe, cursuri şi ateliere de dezvoltare personală;
 • participarea, alături de colegi, la proiecte de responsabilitate socială

Calitatea de angajat SRI presupune însă şi o serie de obligaţii şi restrângerea / interzicerea unor drepturi, majoritatea determinate de statutul de cadru militar (vezi Legea nr. 80/1995), dar şi specifice Serviciului nostru (discreţie cu privire la activităţile profesionale, păstrarea secretului de stat şi de serviciu).

Cadrelor militare în activitate le este interzisă exercitarea următoarelor drepturi:

 • să facă parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice ori să desfăşoare propagandă prin orice mijloace sau alte activităţi în favoarea acestora ori a unui candidat independent pentru funcţii publice;
 • să candideze pentru a fi alese în administraţia publică locală, în Parlamentul României şi în Parlamentul European, precum şi în funcţia de Preşedinte al României;
 • să declare sau să participe la grevă.

Cadrelor militare în activitate le este restrânsă exercitarea unor drepturi şi libertăţi, astfel:

 • exprimarea în public a opiniilor politice nu este permisă;
 • exprimarea în public a unor opinii contrare intereselor României şi forţelor armate nu este permisă;
 • prezentarea, în public, de informaţii cu caracter militar de către cadrele militare nu este permisă, cu excepţia celor care au atribuţii în acest sens, potrivit normelor stabilite prin ordin al ministrului apărării naţionale;
 • aderarea la culte religioase este liberă, mai puţin la cele care, potrivit legii, contravin normelor de păstrare a ordinii publice, precum şi la cele care încalcă bunele moravuri sau afectează exercitarea profesiei;
 • constituirea în diferite forme de asociere cu caracter profesional, tehnico-ştiinţific, cultural, sportiv-recreativ sau caritabil, cu excepţia celor sindicale ori care contravin comenzii unice, ordinii şi disciplinei specifice instituţiei armatei, este permisă în condiţiile stabilite prin regulamentele militare;
 • participarea la mitinguri, demonstraţii, procesiuni sau întruniri cu caracter politic ori sindical este interzisă, cu excepţia activităţilor la care se participă în misiune;
 • cadrele militare în activitate se pot deplasa în străinătate în condiţiile ce se stabilesc prin ordin al conducătorului instituţiei.

sursă: sri.ro

Citește mai mult
Publicitate

De Interes

>