Connect with us
Publicitate

Administrație

Allen Coliban: „Am reușit să capturăm prima ursoaică cu trei pui și să o relocăm”

Publicat

pe

Publicitate

O ursoaică şi cei trei pui ai ei au fost capturaţi în această noapte din zona cartierului Şchei. Ursoaica este cea care îşi avea zona în care trăia chiar între case, şi din cauza ei au fost trimise mai multe mesaje Ro-Alert în cartierul Şchei. Animalele au fost relocate iar acum Primăria vrea să mute capcana şi în alte zone ale oraşului unde coboară urşii din pădure. Ursoaica a fost capturată în zona străzilor Stejărişului şi Nisipului.

„Am reușit să capturăm prima ursoaică cu trei pui și să o relocăm. Este o colaborare pe care o avem împreună cu Garda Forestieră, cu specialiştii de la ICAS, cu DPMPA doin Codlea, cu medicii veterinari. Iată că această celulă de intervenție pentru cazurile de urs funcționează la Brașov.

Ursoaica nu rămâne pe lângă Brașov, a fost mutată în alt fond cinegetic, evident cu acordul acelui fond.

Am operat pentru această captură  cu două cuști diferite. Avem în procedură de achiziţie două cuști ale noastre, să putem opera cu infrastructură proprie. Până vom finaliza acestă achiziție beneficiem de ajutorul şi de suportul celor de la ICAS.

Publicitate

Avem la ora actuală mai multe exemplare de urs care vin frecvent în zona locuită. Le luăm unul câte unul, de la caz la caz. Aceasta a fost prima și cea poate mai importantă, pentru că vorbim de un exemplar despre care se spunea că ar fi cantonat în zona cartierului Șchei, între case. Era esențial să-l extragem din această zonă.

Următoarele vor fi cele care revin în mod repetat, în principal ursoaicele cu pui. Vorbim despre Șchei, vorbim despre Noua, vorbim despre Răcădău, vorbim despre Carierei”, a transmis astăzi Allen Coliban, primarul Braşovului.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes