Connect with us
Publicitate

Administrație

Allen Coliban a lansat o petiție pentru a limita accesul auto în Centrul Istoric al Braşovului în weekenduri. Aproape jumătate din maşinile care au intrat în centrul oraşului în vacanţa de 1 Decembrie erau din alte judeţe

Publicat

pe

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a lansat o petiție online pentru susținerea limitării accesului auto în Centrul Istoric al orașului în weekenduri, într-o încercare de a gestiona traficul intens care afectează zona istorică.

Publicitate

Conform avestuia, Centrul Istoric al Brașovului se confruntă din ce în ce mai mult cu problemele generate de traficul auto aglomerat, în special în zilele de weekend și în perioadele de sărbători. Conform unor date recente prezentate de el, în intervalul 1-3 decembrie 2023, 42% dintre vehiculele care au intrat în Centrul Istoric erau înmatriculate în București sau în alte județe. Mai mult, în cursul anului 2023, 48% dintre mașini au petrecut mai puțin de o oră în această zonă.

Petiția inițiată de Allen Coliban își propune să sensibilizeze comunitatea cu privire la această problemă și să strângă sprijinul locuitorilor pentru implementarea unor măsuri concrete de restricționare a accesului auto în Centrul Istoric în timpul weekendurilor.

„Susține limitarea accesului auto în Centrul Istoric al Brașovului, în weekenduri! (Scanează codul QR de mai jos)

Publicitate

Centrul Istoric al Brașovului este din ce în ce mai sufocat de traficul auto. Situația este vizibilă mai ales în weekend-uri și de Sărbători.

Ca să aveți un ordin de mărime … în perioada 1 – 3 decembrie 2023, 42% dintre mașinile care au intrat în Centrul Istoric erau înmatriculate în București sau în alte județe. În plus, pe parcursul anului 2023, 48% dintre mașinile care au intrat în Centrul Istoric au stat mai puțin de o oră.

Susține limitarea accesului auto în Centrul Istoric al Brașovului, în weekenduri!

(Acces auto permis exclusiv riveranilor, mijloacelor de transport în comun, ambulanțelor, mașinilor de pompieri sau poliție)

Brașovenii din Șchei semnalează din ce în ce mai des că sunt puși în pericol de blocajele din trafic: mașinile de intervenție ale ambulanței sau pompierilor nu pot ajunge la ei. În plus, sunt afectați de poluarea provocată de mașinile care mai mult staționează în trafic.

Publicitate

Este momentul să redăm centrul istoric oamenilor, brașoveni și turiști, deopotrivă. Să-l eliberăm de dominația mașinilor și a poluării.

Suntem pregătiți deja și dezvoltăm în continuare soluții pentru a pune în practică o astfel de inițiativă:

  • suplimentarea numărului de mijloace de transport în comun care ar sosi în zona centrală din toate colțurile Brașovului;
  • creșterea frecvenței mijloacelor de transport în comun;
  • sistem de recunoaștere a numerelor de înmatriculare pentru accesul liber al riveranilor.

În plus, evoluăm cu alți pași importanți pentru descongestionarea traficului în centru:

  • dezvoltarea de soluții Park & Ride (parcări publice) la intrările în Brașov. Extrem de utile turiștilor care vin cu mașina în oraș;
  • discuții cu marii operatori economici din retail (mall-uri și supermarket-uri) pentru ca turiștii să poată lăsa mașinile în parcările pe care aceștia le dețin;
  • dezvoltarea de noi parcări publice subterane în proximitatea Centrului Istoric.

Vom organiza dezbateri publice pe această temă și am încredere că vom ajunge la acele concluzii care să ne ajute să ne bucurăm de Centrul Istoric, liber de mașini și scăpat de noxele țevilor de eșapament.”, a scris Allen Coliban pe Facebook

Petiţia online poate fi semnată AICI.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes