Connect with us

Administrație

Primarul Brașovului a cerut bani de la Guvern pentru a finaliza pasajul Fartec şi clădirea fostului Bancorex

Redactia Brasov

Publicat

pe

Primarul Braşovului a solicitat autorităţilor centrale bani pentru proiectele mari pe care oraşul le are în desfăşurare, şi care acum par în impas, datorită progresului foarte lent. Astfel, Allen Coliban a solicitat 30 de milioane de lei pentru finalizarea pasajului Fartec, obiectiv care se află în lucru încă din 2015, pentru terminarea lucrărilor la clădurea de pe Michael Weiss 22 (clădirea fostului Bancorex), dar şi pentru reabilitarea a 10 blocuri.

Publicitate

Primarul spune că săptămâna viitoare parlamentul îşi va da votul dacă municipiul  va primi sau nu aceşti bani.

„Avem solicitare către Guvernul României și către parlamentari. Avem nevoie de acești bani, vorbim de 30 de milioane de lei cu care să finalizăm investiția de pe Michael Weiss 22, cu care să facem reabilitări pentru 10 blocuri, și cu care să finalizăm și pasajul Fartec în acest an, în prima parte a anului, până în luna până la finalul lunii Iunie. Acestea sunt proiectele pentru care sper să obținem acest sprijin, și sunt optimist în acest sens, și despre care vom mai vorbi săptămâna viitoare, după ce votul prin Parlament va trece bugetul de stat, astfel încât să primim și confirmarea că vom avea aceste sume alocate.”, a transmis Allen Coliban.

Publicitate

 

Publicitate
Spune-ți părerea

Administrație

Calcularea diferită a crescut rata de infectare. Allen Coliban: „Nu putem ascunde această problemă sub preș”

Avatar

Publicat

pe

Calcularea diferită a ratei de infectare și creșterea numărului de teste au condus la depășirea rapidă a pragului de 3 infectări la mia de locuitori. În Timișoara, Cluj sau Brașov „rețeta” e mai evidentă ca oriunde.

Publicitate

„Nu putem ascunde sub preş o problemă a noastră, a tuturor şi odată ce avem testarea asta la o dimensiune normală putem să venim şi cu prognozele şi cu măsuri în limitarea efectelor pandemiei. În România ar trebui să creştem eforturile pe zona de testare şi secvenţiere. Să vedem care este rata, cum se propagă diversele tulpini şi unde ar trebui să intervenim cu câteva săptămâni înainte.”, a declarat Allen Coliban, primarul Brașovului pentru Aleph News.

Faptul că în unele zone nu se fac testări nu înseamnă că virusul nu circulă, odată cu oamenii care călătoresc. Anul acesta, în weekenduri, la munte, gradul de ocupare depăşeşte 90%.

Publicitate

Ce măsuri impune primăria din Brașov

„Ne poate afecta, pe de altă parte este şi un lucru de mândrie, tradiţional vorbind, faptul că avem atâţia turişti.

Publicitate

Ne înscriem în trendul naţional, dar Braşovul nu a fost un exemplu de aşa nu în toate aceste luni. Am avut scăderi de taxe, am avut partea de avize şi eliminare a unor sume de bani pentru obținerea avizelor, tot ce a însemnat partea de terase.”, a mai adăugat Allen Coliban, primarul Brașovului.

Chiar şi aşa, antreprenorii din Brașov spun că se simt discriminați de guvernanți. Mai ales după ultimul an, când au făcut ping-pong cu redeschiderile.

„Această fluctuaţie nu este plăcută, acest trei la mie ne dezavantajează. De ce? În primul rând există o lipsă masivă de predictibilitate. De fiecare dată când deschidem suntem obligaţi să ne aducem oamenii din şomaj tehnic să ne facem stocuri de marfă, să ne pregătim.”, a declarat Ștefan Gleveșanu pentru Aleph News, proprietarul unui local din Brașov.

Publicitate

sursa: Mediafax / Aleph News

Citește mai mult

Administrație

Scandalul dintre Allen Coliban şi Nicolae Aldea ia amploare. Se cere desfiinţarea Poliţiei Locale

Redactia Brasov

Publicat

pe

Scandalul dintre primarul Allen Coliban şi şeful Poliţiei Locale Braşov, Nicolae Aldea a luat o nouă turnură. De curând o petiţie a apărut în mediul online. Iniţiatoarea acesteia îi cere primarului nu doar să îl demită pe director, şi mi mult, să desfiinţeze poliţia locală să şi facă demersuri pentru înfiinţarea unei noi structuri de acest gen în loc. Petiţia încă nu a fost semnată de foarte multe persoane, însă abia a fost lansată în mediul online.   

Publicitate

„Domnule primar Allen Coliban

Va cerem desfiintarea politiei locale Brasov si infiintarea unei institutii intr-o noua structură care s-ar putea numi Garda administrativă, Serviciul de Ordine Publica sau what ever , de mai mici dimensiuni şi cu niste costuri mai mici decât poliţia locală actuala. Ne dorim oameni competenti care sa aplice legea corect si fara sa favorizeze grupuri de interese.

Publicitate

Motivul pentru care cetatenii isi doresc desfiintarea lor, sunt intemeiate si frustrante.

Poliţia Locală şi-a dovedit în multe rânduri ineficienţa, aservirea politică şi asta, pentru că mandatul ei a fost de la bun început prost definit. In loc sa se faca utila, pare sa fi reusit mai degraba sa dezguste si sa enerveze cetatenii.

Publicitate

Ba mai grav, a fost un instrument în mâna fostului edil.

Diversele gafe comise de capii institutiei si inclusiv de cativa agenţi bine plătiti, au dat naştere la tot mai multe semnale în societate cum că e nevoie chiar de desfiinţare acestei institutii.

Miile de sesizari depuse de catre cetateni au ramas fara un raspuns iar de solutionare sa nu mai pomenim.

Publicitate

Firmele de „casa” au fost favorizate iar planul de amenzi a fost realizat pe sudoarea oamenilor simpli care nu aveau „pile”.

Cateva exemple din miile de abateri din partea politiei locale, sesizari fara raspuns :

Constructii din Schei fara autorizatie ( exista si plangere penala )

Demolari in Schei fara autorizatie

Lucrari de modernizare drumuri fara autorizatie in zona protejata in Sheii brasovului cu aviz nefavorabil de la cultura. – cf. Legea 422/2001 str. General Mosoiu – zona istorica – exista plangere penala. ( s-a prabusit str. General Mosoiu si a distrus cateva case de pe str.Piatra Mare)

Lucrari facute de catre primarie cu firmele de casa, fara autorizatie

Panotaje stradale si banere (10 x 9 m) puse pe cladiri monumente istorice din centrul vechi fara autorizatie – firma de casa – protagonista Cristina Antonie – pusculita d-lui Scripcaru.- exista plangere penala

Procese verbale incheiate si amenzi pentru firmele care deranjau fosta conducere de la primarie.

Urmarirea si fotografierea persoanelor din cadrul firmelor care il deranjau pe fostul edil.- sesizare la DNA

Procese verbale intocmite celor care deranjau (sau nu cotizau ?), prin stoparea eliberarii LT-urilor ( libera trecere ) din partea primariei pentru diferite constructii si la diferiti dezvoltatori imobiliari.

Folosirea in scopuri personale al autoturismului proprietatea institutiei.

Subjugarea angajatilor si determinarea lor sa execute anumite servicii pentru interesul si bunastarea personala al sefului si/sau fostului primar.

Amenintarea subalternilor prin desfacerea contractului de munca in cazul in care nu isi inghit nemultumirile si neregulile sesizate.

Acceptarea si musamalizarea abaterilor disciplinare de catre Aldea Nicolae atunci cand unii subalterni (dar prieteni si la pescuit cu Aldea) care nu doar ca veneau la munca in stare de ebrietate dar mai si continuau acest viciu in birourile institutiei. – sesizare facuta

Dosar penal pentru muniția care a fost folosită in poligonul de tragere împreună cu persoane neîndreptățite ( Anca Lautaru – purtatorul de cuvant PL si Aldea Nicolae director general PL ne pot da mai multe informatii )

Cu ce drept au dat armament și muniție de război pe mana unei persoane necalificate ???

( oare vorbim de amanta sau era pur prietenie si inconstienta ???strict parerea mea)

Pe timp de pandemie, aplicau cele mai dure şi disproporţionate amenzi unde la fel, protejau firmele de casa (terasele si restaurantele prietenilor).

Examene fraudate !!!!

În cadrul Poliţiei Locale a fost înfiinţat prin dispoziţia fostului primar un departament secret pentru urmărirea anumitor persoane? Fostul primar a folosit această instituţie pentru a face poliţie politică in interes personal ? Există angajaţi ai Poliţiei Locale care au tăinuit şi ascund adevărata lor activitate ?

Sa nu uitam !!!

Atribuţiile ce revin, potrivit legii, poliţiei locale sunt: „…apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, în următoarele domenii: a) ordinea şi liniştea publică, precum şi paza bunurilor; b) circulaţia pe drumurile publice; c) disciplina în construcţii şi afişajul stradal; d) protecţia mediului; e) activitatea comercială; f) evidenţa persoanelor; g) alte domenii stabilite prin lege.”, se scrie în petiţia care a început să fie distribuită în mediul online.

Citește mai mult

Administrație

Primăria Brașov a emis autorizația de construire pentru un traseu de biciclete de 4 km, finanțat din bani europeni

Avatar

Publicat

pe

Primăria Brașov și ADR Centru au semnat anul trecut un contract de finanțare pentru două proiecte care vizează realizarea infrastructurii integrate pentru trafic pietonal și ciclism cu facilități complementare pentru două trasee din municipiul reședință de județ.

Publicitate

În acest context, pe 4 Martie 2021, Primăria Brașov a emis autorizația de construire nr. 115 care vizează unul dintre cele două proiecte, mai exact un traseul numărul doi care se întinde pe patru kilometri având ca puncte terminus zona „Iepure” din Valea Cetății și str. Poienelor.

Prin acest proiect, edilii doresc construcția unui traseu pentru trafic pietonal și ciclism cu o lungime de 4,0 km. Ruta va permite bicicliștilor și pietonilor să se deplaseze între zona de agrement „La Iepure“ și terminalul Poienelor, de unde se leagă de viitorul Traseu 1 de biciclete, în condiții de siguranță rutieră și o expunere scăzută la factorii poluanți (noxe, fonici), astfel încât o parte din cei care folosesc mijloace de transport motorizate vor alege să se deplaseze cu bicicleta sau pe jos, generând o scădere considerabilă a emisiilor de CO2.

Publicitate

Este vorba despre amenajarea pistelor de biciclete pe carosabil, adiacent trotuarelor, cu o lățime de 1,00 m, pe fiecare sens de circulație, separate de traficul rutier prin marcaje rutiere și redimensionarea benzilor de circulație la 3m lățime. În zonele unde dimensiunea străzilor nu permite crearea de traseu dedicat bicicletelor, traficul se va desfășura în comun cu autovehiculele, pe partea carosabila, unde se vor amenaja marcaje transversale vizibile, la distanță de max 25 m, dublate de indicatoare rutiere care informează participanții la trafic despre existența traseului de biciclete pe partea carosabilă;

Pe lungimea traseului se vor reabilita trotuarele pe o suprafață de 8.015 mp, în zonele afectate de fisuri, tasări, văluriri, prin frezarea stratului de uzură și așternerea unei suprafețe noi de uzură, care să ofere confort și siguranță în deplasare a pietonilor.

Publicitate

Traseul vizat este Valea Cetăţii – Parc Răcădău – Tâmpei – Vasile Alecsandri – Carpaţilor – Poienelor-Terminal str. Poienelor.

Punctele de bike sharing se vor amenaja în zona străzii Molidului, lângă parcarea/terminalul RAT Brașov, pe Bulevardul Valea Cetății, în zona parcului Răcădău, pe strada Carpaților, în Zona Parcului Industrial Metrom.

Infrastructura integrată va conține și un sistem inteligent pentru bike sharing.

Publicitate

Sistemul include: Stații automate de închiriere și predare a bicicletelor conectate la rețeaua electrică existentă, terminale de închiriere a bicicletelor la care să aibă acces atât locuitorii Brașovului, cât și cei care vizitează orașul, prin utilizarea unor aplicații specializate.

Bicicletele (150 buc) vor avea o identitate vizuală specifică Brașovului și vor include elemente anti-furt și anti-vandalism. Design-ul bicicletelor va urmări ușurința în utilizare și asigurarea accesibilității pentru toate categoriile de utilizatori. Bicicletele vor dispune de sisteme de semnalizare adecvate pentru asigurarea siguranței utilizatorului.

Pe strada Molidului și pe strada Vasile Alecsandri amenajarea implică realizarea de marcaje rutiere pe carosabil, din 25 in 25 de metri, pentru a semnaliza participanților la trafic faptul că acest traseu este frecventat de utilizatorii de biciclete. Soluția a fost impusă de faptul ca lățimea mică a carosabilului nu permite amenajarea pistei de biciclete separat de circulația auto.

Valoare totală proiect: 3,828,799.94 LEI Valoare totală eligibilă: 3.388.697,53 LEI, din care finanţare nerambursabilă 98%: 3.320.923,58 lei, cofinanţare 2%: 67.773,95 lei. Valoare cheltuieli totale neeligibile: 440.102,41 LEI.

Citește mai mult
Publicitate

De Interes

>