Connect with us
Publicitate

Social

Alexandru Rafila: „Normele legislative sunt una, prevenirea transmiterii bolii e altă discuţie”

Publicat

pe

Decizia CCR privind carantina şi izolarea a stârnit numeroase reacţii contradictorii, dar reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, profesorul Alexandru Rafila, a opinat într-o intervenţie telefonică la postul de televiziune Digi 24 că „normele legislative, juridice şi aşa mai departe, sunt una, prevenirea transmiterii bolii e o altă discuţie.

Sunt nişte decizii de natură juridică care au fost luate, probabil, ţinând cont de legislaţie, de dreptul constituţional şi atunci este în regulă, nu asta este problema. Ar trebui să aducem discuţia în zona medicală şi în zona responsabilităţii fiecărei persoane”, a spus profesorul Alexandru Rafila.

Acesta spune că persoanele care au fost în carantină, dacă se duc la domiciliu e bine să se izoleze, să nu îi îmbolnăvească pe ceilalţi membri ai familiei. „Trebuie să ne concentrăm puţin să învăţăm, să educăm oamenii, să insistăm asupra măsurilor preventive pe care trebuie să le luăm şi să lăsăm la o parte discuţiile de natură juridică. Până la urmă, păstrarea sănătăţii e un bun individual şi un bun colectiv, în acelaşi timp. Cred că oamenii pot să acţioneze în sensul ăsta fără să dicutăm de încadrarea juridică a unei anumite acţiuni”, a opinat profesorul Alexandru Rafila.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes