Connect with us
Publicitate

Social

Alexandru Rafila: „Am crescut de la o medie de 300 de cazuri Covid pe zi la 400”

Publicat

pe

România a crescut de la o medie de 300 de cazuri COVID pe zi la 400, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: „singura măsură este să ne protejăm fiecare așa cum este mai bine”.

Publicitate

Referindu-se la cazurile de coronavirus din România, Rafila a spus că avem aproape 400 de cazuri pe zi, în medie, și am crescut de la 300 la 400 de cazuri.

„Germania înregistrează 100.000 de cazuri pe zi, dar semnul bun este că nevoia de servicii medicale spitalicești și mai ales de terapie intensivă a fost minimală în ciuda numărului mare de cazuri. Sperăm să rămână la fel. Singura măsură aplicabilă este să ne protejăm fiecare așa cum este mai bine, în sensul evitării totuși a zonelor foarte aglomerate sau chiar a utilizării măștii în interior, acolo unde este o foarte mare densitate de oameni sau unde stăm un timp îndelungat, dar lucrul ăsta rămâne o decizie individuală”, afirmă ministrul.

Rafila a explicat că autoritățile monitorizează în continuare evoluția bolii, iar faptul că nu mai raportează săptămânal nu înseamnă că nu monitorizează.

Publicitate

„Din păcate această extindere în unele țări din Europa a infecției care apare atât la persoanele vaccinate, cât și la cele care au trecut prin boală sau și cele vaccinate arată că transmisibilitatea acestei tulpini Omicron și a subvariantelor sale este înaltă și din păcate trecerea prin boală sau vaccinul nu protejează împotriva transmiterii, eventual împotriva formelor grave la persoanele din categoriile vulnerabile”, a adăugat Rafila.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes