Connect with us
Publicitate

Eveniment

Alexandru Arșinel a murit. Celebrul actor s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani

Publicat

pe

O veste tristă vine din lumea teatrului, în această seară. Unul dintre cei mai mari actori din România s-a stins din viață. Alexandru Arșinel a murit la vârsta de 83 de ani, la Spitalul Universitar de Urgență din București, acolo unde era internat de două săptămâni.

Publicitate

Până de curând, celebrul actor a fost internat într-un centru specializat de îngrijiri paliative. El suferea de diabet zaharat, dar avea și probleme cardiace, iar starea sa de sănătate s-a deteriorat rapid, în ultima perioadă. Angajații centrului au cerut ca Arșinel să fie transferat la o unitate medicală, iar din data de 15 septembrie, marele artist de comedie a fost internat pe secția de terapie intensivă a Spitalului Universitar din Capitală. Acolo, pe patul de spital, și-a dat și ultima suflare.

Alexandru Arșinel s-a născut pe data de 4 iunie 1939, în localitatea Dolhasca, din județul Suceava. De-a lungul anilor, celebrul actor, împreună cu partenera lui de scenă, Stela Popescu, a jucat în sute de spectacole și a adus zâmbetul pe buzele românilor încă din perioada comunistă.

Celebrul actor român a jucat și în numeroase filme atât pentru televiziune, cât și pentru marele ecran. „Ana şi hoţul” (1981), „Ca-n filme” (1983), „Anotimpul iubirii” (1985), „În fiecare zi mi-e dor de tine” (1988), „Miss Litoral” (1990) sau „A doua cădere a Constantinopolului” (1993) sunt doar o parte dintre peliculele în care Alexandru Arșinel a avut roluri importante

Publicitate

În întreaga sa carieră, marele actor a primit numeroase premii pentru activitatea sa. În 2015, Alexandru Arşinel a primit și o stea pe Aleea Celebrităţilor din București, în semn de preţuire pentru întreaga activitate în domeniul teatrului şi filmului.

Dumnezeu să îl odihnească!

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes