Connect with us
Publicitate

Administrație

Alexandru Anghel: „Aeroportul nu se închide”. Pentru ca Dan Air să nu plece din Brașov, conducerea aeroportului propune companiei aeriene un program de la 10.00 la 22.00, pentru două zile pe săptămână

Publicat

pe

Anunțul companiei aeriene Dan Air legat de o posibilă suspendare a operării zborurilor de la Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav îi îngrijorează pe cei care și-au cumpărat bilete la cursele programate în perioada următoare. Mulți călători se tem că dacă operatorul aerian va pleca, atunci aeroportul s-ar putea închide. Într-o conferință de presă, Alexandru Anghel, directorul Aeroportului Brașov a anunțat că acest lucru nu se va întâmpla dacă vreo companie decide să nu mai opereze de aici.

„Aeroportul nu se închide. Aeroportul este deschis pentru toate tipurile de zboruri. Noi avem și zborurile charter de Antalya, de Creta, deci în perspectiva în care un operator aerian nu mai zboară nu înseamnă că închidem aeroportul. Căutăm soluții să diversificăm operatorii aerieni de pe aeroport, dar vă dați seama că nu ne dorim să plece nimeni și ne dorim să se rezolve toate motivele astea de dispută care au fost, să le lăsăm, să fie de domeniul trecutului și să ne bucurăm și noi de realizarea aceasta”, a declarat Alexandru Anghel.

Reprezentanții aeroportului spun că nu au avut niciun conflict cu compania Dan Air și că toate sesizările primite au încercat să le rezolve. Principala problemă a operatorului aerian rămâne programul de 12 ore, de la 7.00 la 19.00. Pentru a soluționa și această doleanță, conducerea aeroportului propune modificarea intervalului de 12 ore, astfel încât programul să înceapă mai târziu.

„Una din soluții este să vedem dacă putem să facem flexibilizarea programului. Dacă vorbim de Dan Air, pentru cele două zile, să putem muta programul de la 10.00 dimineața la 22.00 seara, adică păstrăm 12 ore, dar să începem programul mai târziu. Nu e necesar să angajăm personal suplimentar nici noi, nici ROMATSA și am acomoda programul și în timpul acesta le cerem și dânșilor să înceapă demersurile pentru a intra în programul aeroportului că este atipic să mergi 5 zile pe un program și 2 zile pe alt program, dar ca măsură temporară asta ar fi una. Adică n-am stat degeaba, am venit și cu soluții și am făcut și consultare în piață”, a completat directorul Aeroportului Brașov.

Publicitate

Scopul autorităților este prelungirea programului astfel încât aeroportul să funcționeze 24 de ore din 24. Dar până la o astfel de schimbare este nevoie ca cererea pentru curse spre și dinspre orașul de sub Tâmpa să crească, iar tot mai multe companii aeriene să decidă să opereze din Brașov. Alexandru Anghel spune că a pornit discuțiile cu două companii aeriene pentru curse Brașov – Paris și Brașov – Tel Aviv.

„Wizz Air a anunțat curse de Londra și Dortmund. Avem în discuții să facem zbor de Paris, sunt discuții avansate cu o companie chiar de la Paris care ar trebui să vină spre Brașov, să se întoarcă la Paris. Sunt discuții pentru zboruri de Israel, de Tel Aviv și mai sunt alte discuții care urmează să se concretizeze punctual. Adică noi avem un interes. Trebuie să spunem un lucru. Toate companiile cu care am discutat în trecut spuneau că cel mai mare minus este că nu avem istoric pentru că nu știu exact cum funcționează piața, care este potențialul pieței și e foarte greu să atragi o companie să zboare atâta timp cât tu nu ai istoric”, a mai declarat Anghel.

Rămâne de văzut dacă problemele apărute în cele 12 zile de la inaugurare vor ține la distanță operatorii aerieni de Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav. Două dintre revendicările principale își vor găsi rezolvare. Este vorba despre montarea unor sisteme de alungare a păsărilor și de angajarea unor specialiști care să se ocupe de mentenanța aeronavelor. Singura problemă rămasă încă în discuții este cea legată de prelungirea programului de lucru al aeroportului.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes