Connect with us
Publicitate

Social

Alertă meteo Cod Galben de ninsori şi ploi până miercuri în zona Brașovului

Redactia

Publicat

pe

Astăzi meteorologii au emis un cod galben de ninsori și ploi care va dura până miercuri. Astfel, mai multe județe din România urmează a se confrunta cu fenomenele meteo, fiind anunțate cantități mari de precipitații la nivelul întregului teritoriu al țării.

Codul galben este valabil în intervalul 15 martie, ora 14:00 și 17 martie, ora 20:00, vizând ninsori cu strat consistent de zăpadă atât în zonele montane cât și în Transilvania. La altitudini de peste 1.500 de metri va viscoli, iar în Moldova vor fi întâlnite ploi și ninsori abundente.

Local, ploi semnificativ cantitative vor fi întâlnite în Oltenia, Muntenia și Dobrogea. În acest interval, temporar vor fi întâlnite precipitații în toate regiunile, în sud, est, centru și la munte. Cantitatea de apă va fi cuprinsă între 25-30 l/mp, iar pe arii restrânse, cantitatea de precipitații va cunoaște valori cuprinse între 40-60 l/mp.

Publicitate

Luni după-amiază, în sud-est se vor întâlni averse de ploaie cu descărcări electrice care se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. În noaptea de luni spre marți, în zonele montane și Transilvania, stratul nou de zăpadă depus va fi unul consistent. În Moldova, ploile vor fi abundente la începutul intervalului, iar marți vor predomina ninsorile, care vor cunoaște cantități semnificative în zonele de deal.

Vântul va cunoaște intesificări cu viteze cuprinse între 55-75 km/h în zonele montane. Începând de marți, predominat în Carpații Meridionali, rafalele de vânt vor avea viteze cuprinse între 80-90 km/h, care va viscoli ninsoare. Temporar, vântul va cunoaște intesificări și în Transilvania și Moldova, la intensități mai reduse.

Publicitate

Judete afectate de vreme rea

Prognoza pe șapte zile în Brașov

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea
Publicitate
Publicitate

De Interes

>