Connect with us
Publicitate

Fapt divers

ALERTĂ MAXIMĂ – Braşovenii au primit mesaj Ro-Alert. Rata de infectare este de peste 3 la mie (de trei săptămâni), şi masca este obligatorie (de un an)

Redactia Brasov

Publicat

pe

Astăzi, la ora 16.00, telefoanele braşovenilor au sunat la unison, în semn de alertă. ISU Braşov a transmis un mesaj Ro-Alert în care locuitorii oraşului erau atenţionaţi că rata de infectare în municipiul Braşov a trecut de 3 la mia de locuitori, şi că masca este obligatorie peste tot unde merg, atât în spaţiile deschise, cât şi în cele închise.

Până aici toate bune, două lucruri de care trebuie să luam aminte. Problema este că Braşovul este în scenariu rosu, cu rata de peste 3 la mia de locuitori de mai bine de 3 săptămâni, din data de 15 februarie, astăzi chiar 4,61, iar masca este obligatorie încă de la începutul pandemiei, de un an.

Alerta maxină aşa cum a fost ea anunţată, care a venit cu întârziere maximă, suna aşa: „ATENTIE!!! La nivelul unitatii administrativ terioriale in care va aflati, nivelul de raspandire a noului coronavirus ( COVID19) este ridicat peste 3 la o mie de locuitori. MASCA este obligatorie in spatiile deschise si in cele inchise! Activitatea cu publicul a restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, sailor de spectacole si sailor de jocuri de noroc este interzisa. Se vor respecta prevederile HG nr.35/2021 privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei. ISU BRASOV” 

Publicitate

Este foarte bine că un astfel de mesaj a fost distribuit prin sistemul Ro-Alert, o problemă mare este pentru cei care încă nu ştiau aceste lucruri.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea
Publicitate
Publicitate

De Interes

>