Connect with us
Publicitate

Util

Alertă alimentară! Kaufland retrage de pe rafturi un suc de mere și vișine cu un nivel ridicat de toxine ce se găsesc în merele aflate în putrefacție

Publicitate

Publicat

pe

Retailerul Kaufland a anunţat joi că retrage ”voluntar şi preventiv, din motive ce ţin de protejarea consumatorilor”, produsul Vreau din România Suc de mere şi vişine 3L, din cauza depăşirii valorii admise pentru patulină în acest produs.

Publicitate

Furnizor este compania Mărul Argintiu SRL din Fălticeni, judeţul Suceava.

”Această rechemare vizează exclusiv produsul „ Vreau din România Suc de mere şi vişine 3L”, lot: 417, data de valabilitate: 17.11.2022, conform declaraţiei producătorului S.C. Mărul Argintiu SRL. Kaufland îşi cere scuze clienţilor pentru situaţia creată”, precizează compania.

Articolul a fost comercializat în magazinele Kaufland în perioada 17 martie 2022–3 mai 2022.

Publicitate

”În urma verificărilor periodice, s-a decelat o depăşire a valorii admise pentru patulină în acest produs. Întrucât nu poate fi exclus vreun risc asupra sănătăţii şi din motive ce ţin de siguranţa consumatorului, Kaufland a reacţionat fără întârziere şi a retras de la comercializare produsul în cauză”, anunţă compania.

Clienţii care au achiziţionat produsul cu data de valabilitate 17.11.2022, lot: 417, sunt rugaţi să acorde atenţie acestei informări şi să nu îl consume. Ei se pot prezenta în orice magazin Kaufland pentru a-l returna şi vor primi contravaloarea sa, fără a mai fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Patulina este o micotoxină produsă de o varietate de mucegaiuri, în special Aspergillus și Penicillium și Byssochlamys, conform wikipedia. Găsită cel mai frecvent în merele în putrefacție, cantitatea de patulină din produsele din mere este în general privită ca o măsură a calității merelor folosite în producție. În plus, patulina a fost găsită și în alte alimente, cum ar fi cerealele, fructele și legumele. Prezența sa este foarte reglementată.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes