Connect with us
Publicitate

Eveniment

Alertă alimentară în magazinele din România. Trei sortimente de snacks-uri au fost retrase de pe piață. Produsele erau contaminate cu o substanță cancerigenă

Publicat

pe

Trei tipuri de snacks-uri care se vând în supermarketurile și hypermarketurile din România au fost retrase de la comercializare. Autoritatea Națională Sanitară pentru Siguranța Alimentelor a emis mai multe alerte alimentare pentru produse ale companiei Mogyi. Este vorba despre porumb prăjit, Mexicorn cu sare și chilli, dar și despre Snack Mix Bere, care ar conține o substanță cancerigenă.

Publicitate

Până acum, magazinele Kaufland, Cora, Carrefour, Metro și Profi au decis să retragă aceste produse de la comercializare. Clienții sunt rugați să nu consume produsele și să le ducă în magazine pentru a-și primi banii înapoi.

În urma unor controale, specialiștii au descoperit că aceste produse conțin aflatoxină, o substanță extrem de periculoasă care poate duce la apariția cancerului. Aflatoxina este produsă de anumite ciuperci care se găsesc pe anumite cereale cultivate și depozitate în condiții insalubre.

În anunțurile postate de marile lanțuri de magazine, cumpărătorii sunt informați că că Mogyi România a inițiat retragerea de la vânzare rechemarea de la client a produselor Mexicorn cu sare 70g Lot 240110 și 231110, Mexicorn cu chilli, 70g Lot 231110 și Lot 240111, dar și Snack Mix Bere 80 g Lot 240120, ca urmare a detectării aflatoxinei.

Publicitate

„Se recomandă persoanelor care dețin produsul descris mai sus să nu-l consume, ci să-l distrugă sau să-l returneze la magazin în perioada 08.06.2023 – 23.06.2023 inclusiv, urmând să primească în schimb un același tip de produs din alt lot, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, a transmis, joi, Profi, potrivit unui anunţ pe site-ul oficial al ANSVSA.

De asemenea, Metro anunţă că a fost notificat de către același furnizor să înceapă retragerea de la vânzare și de la clienți a produselor 70g Mexicorn cu chilli și 70g Mexicorn cu sare, din cauza identificării unei contaminări cu aflatoxină.

Cumpărătorii sunt sfătuiţi să nu consume produsele şi să le returneze până în 26 iunie, urmând să primească înapoi banii.

În luna mai a.c., asociaţia ungară din domeniul biocombus­tibi­lilor atrăgea atenţia asupra problemelor provo­cate de recolta de porumb de anul trecut, care a înregistrat niveluri de aflatoxină peste media de siguranţă a UE, scria Budapest Business Journal. Potrivit asociaţiei, interdicţiile im­puse de guvern asupra importurilor din Ucraina a înrăutăţit situaţia.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes