Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Alen Moisin se plânge de condițiile din penitenciarul AIUD: curtea de plimbare, similară unei cuști ZOO. Hrană: morcovi, apa și un os

Publicat

pe

Unul dintre cei mai cunoscuți interlopi ai României, brașoveanul Alen Daniel Moisin, se află încarcerat la Penitenciarul Aiud, transmite Alba24.ro.

Publicitate

La sfârșitul anului 2020, Moisin a formulat o serie de plângeri referitoare la condițiile oferite deținuților în Penitenciarul de Maximă Singuranță din Alba. 

Plângerile acestuia au fost dezbătute de judecătorul închisorii, apoi au fost contestate de Alen, iar dosarele au ajuns pe rolul Judecătoriei Aiud.

Curtea de plimbare similară unei cuști ZOO

Publicitate

Așa a catalogat bărbatul spațiul de plimbare al deținuților închiși pe aripa de maximă siguranță și risc, fiind nemulțumit de aspectele zonei respective.

Mai mult, într-o altă plângere acesta a spus că este nemulțumit de faptul că: ”curțile de plimbare din cadrul Penitenciarului Aiud nu sunt amenajate în scopul efectuării plimbării și pe timp de ploaie sau în condițiile în care este foarte frig. În acele zile nu poate sta timp de 3 ore în spațiu foarte redus acoperit”, se arată în motivarea judecătorilor, citată de alba24.ro.

Alen s-a aratat nemulțumit și de celula în care era cazat, din cauza faptului că geamurile nu erau din termopan.

Bărbatul a criticat și mâncarea servită la Penitenciarul Aiud. Acesta a menționat în contestația formulată ” că alocarea sumei de 4 lei pentru o zi de detenție este insuficientă și inumană. Conform normei de hrană 17 trebuie să primească 2800 de calorii iar din 4 lei nu se pot asigura aceste calorii. Hrana pe care o primește conține doar morcovi și apă.

De asemenea, nu primește 150 grame de carne pe zi, ci primește un os. Menționează că din 16 aprilie până în prezent (n.r. 27 noiembrie 2020) a primit un os de pui și nu a existat diversificare.

Publicitate

Constant hrana conține morcovi, varză, orez și cartofi. Este nevoit în aceste condiții să-și asigure singur hrana din resursele proprii”, a menționat bărbatul în plangere.

Acesta a cerut să i se comunice câți bani sunt alocați zilnic pentru mancarea pe care o primește și câte calorii conține fiecare masă.

Cererile bărbatului au fost respinse de Judecătoria Aiud, iar acesta a fost obligat la plata a 200 de lei, câte 100 de lei pentru fiecare contestație în parte, cu titlul de cheltuieli de judecată.

Alen Moisin este unul dintre cei mai cunoscuți interlopi din Brașov, dar și din România. De asemenea, a activat o perioadă și în afara țării, fiind extrădat în 2017 din Madrid.

În anul 1999, acesta era liderul grupării din cartierul Noua, grupare care se afla în conflict cu valutiștii din Brașov, scandal care s-a întins o întreagă toamnă cu lupte de stradă între cele două găști.

În cursul carieri infracționale acesta a fost acuzat de tulburarea liniştii publice, proxenetism, furt calificat, infracţiuni informatice, infracţiuni contra persoanelor, şantaj, cămătărie, trafic de droguri, potrivit adevărul.ro. De asemenea, la o percheziție în luna ianuarie 2017, anchetatorii au găsit în locuința acestuia 46 de tablouri în valoare de  50.000 euro, 4 bucăţi de fildeş de elefant având greutatea totală de 53 kg şi o valoare estimată la 53.000 euro și aproape un kilogram și jumătate de canabis.

Publicitate

În iunie 2017 a fost condamnat definitiv la 6 ani şi trei luni de închisoare pentru cămătărie și santaj, dar în același timp mai avea un dosar pe rol pentru trafic de droguri.

Sursa: Alba24.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes