Connect with us
Publicitate

Administrație

Alegerile pentru funcţia de preşedinte USR-PLUS s-au amânat pentru că au votat şi cei fără drept. Candidatul de la Braşov, Irineu Darău: „Alegerile interne USR-PLUS sunt viciate”

Publicat

pe

Alegerile pentru funcția de președinte USR-PLUS s-au amânat pentru joi, deoarece, marți, au votat și cei care nu aveau drept, potrivit unei decizii a Biroului Național al formațiunii.

„Biroul Național decide în unanimitate reluarea procesului de vot pentru alegerea prin vot electronic universal a Președintelui USRPLUS începând cu data de 16.09.2021, ora 10:00 și mandatează Comisia electorală și Secretariatul General să operaționalizeze această decizie de urgență. Decizia a fost luată în urma sesizărilor adresate Comisiei electorale privind situația unor membri care nu aveau drept de vot, dar este posibil să își fi exercitat acest drept dintr-o eroare tehnică a platformei care a expediat link automat de vot. Secretariatul General împreună cu Birourile Județene vor procesa până la data/ora reluării votului toate corecturile tehnice necesare sesizate către Comisia Electorală până astăzi (miercuri – n.r.) ora 14:00”, anunță USR PLUS.

Potrivit sursei citate, toți membrii USR PLUS cu drept de vot își pot exercita votul din nou de joi dimineață, începând cu ora 10:00, iar perioada de vot se va prelungi cu 24 de ore, până la 23 septembrie, ora 10:00.

„Biroul Național reiterează faptul că au drept de vot toți membrii care aveau cotizația plătita la zi la luna aprilie, data extragerii Registrului electoral”, precizează comunicatul de presă.

Publicitate

În cursa pentru președinția USR PLUS s-au înscris trei candidați, respectiv Dan Barna, cu lista „La Guvernare 2024”, Dacian Cioloș, cu lista „Uniţi, reuşim”, precum și Irineu Ambrozie Darău – „Împreună USR-PLUS”.

Alegerile interne USRPLUS sunt viciate, din incompetență sau din lipsa voinței de a asigura un tratament echitabil tuturor candidaților și de a gestiona corect masa alegătorilor din partid, spune senatorul de Brașov Irineu Darău.

„Trag de mult un semnal de alarmă privind managementul partidului și organizarea votului, iar realitatea arată că demersul meu este fundamentat. Numărul persoanelor care nu ar fi trebuit, conform regulamentului, să poată vota, dar care nu au avut nicio piedică în a vota, este de ordinul miilor – și nu vorbim despre puține mii. Este pe deplin responsabilitatea conducerii actuale. Semnalele noastre ne arată că doar în Iași, de exemplu, vorbim de peste 1.000 de persoane fără drept de vot, care deși nu au avut drept de vot au votat la alegerile interne. De asemenea, primim semnale de la alți oameni din toată țara. Întreaga organizare denotă fie incompetență, aspect suficient de grav în sine, fie lipsa voinței de a avea un cadru electoral corect, lucru mult mai grav, ceea ce trece în sfera aspectelor sancționabile legal”, declară Irineu Darău, candidat la președinția partidului.

Potrivit acestuia, condițiile necesare pentru ca un membru USRPLUS să fie eligibil pentru participarea la procesul electoral includ plata cotizației de membru la nivelul lunii aprilie 2021 și starea de membru activ, nu suspendat.

Conducerea partidului, Secretariatul General și Comisia Electorală au responsabilitatea și datoria morală de a asigura un proces electoral corect.

„Vorbim despre alegeri libere, cu un electorat foarte ușor cuantificabil. Trebuie doar o verificare a statutului și a regulamentelor, o gestiune corectă a bazelor de date cu membrii partidului și o contabilitate de încredere, în cele din urmă. Nu glumim cu un proces care ne determină următorii ani ca formațiune politică și nimeni nu trebuie să își permită fraudarea acestor alegeri. Lucrurile au nevoie de clarificări urgente, iar alegerile trebuie să se desfășoare doar cu garanția corectitudinii procesului electoral. Orice vot exprimat în ciuda inexistenței dreptului la vot poate duce la compromiterea și legitimitatea întregului proces.”, adaugă Irineu Darău.

Alegerile pentru funcția de președinte USR-PLUS s-au amânat pentru joi, deoarece marți au votat și cei care nu aveau drept, potrivit unei decizii a Biroului Național al formațiunii.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes