Connect with us
Publicitate

Social

Alegerile din acest an ar putea fi comasate. Coaliția de guvernare urmează să ia o decizie, dar premierul Marcel Ciolacu spune că aceasta nu este o prioritate pentru români

Publicat

pe

Liderii Coaliției au discutat o nouă variantă de comasare a alegerilor. De această dată, PSD și PNL iau în calcul să organizeze alegerile locale cu trei luni mai devreme, pe 9 iunie, odată cu alegerile europarlamentare. Miza acestei comasări este din nou maximizarea rezultatelor și procentelor pe care le au ca partide-sistem, anunță hotnews.ro.

Publicitate

Liberalii au propus social-democraților la ultima ședința a Coaliției comasarea alegerilor locale cu primul tur al prezidențialelor. Potrivit surselor, Marcel Ciolacu a avansat un alt scenariu și anume acela de a comasa localele cu europarlamentarele.

O altă perspectivă pe care o aduce comasarea celor două tipuri de alegeri este aceea că odată ce alegerile locale se vor încheia și aleșii locali își vor securiza mandatele își vor pierde interesul pentru mobilizarea electoratului la următoarele tururi de scrutin parlamentarele și prezidențialele.

Procedural alegerile locale trebuie organziate până la sfârșitul lunii septembrie 2024. Decizia de comasare cu europarlamentarele trebuie luată până pe 1 februarie 2024 pentru a permite Guvernului să emită deciziile de organizare a alegerilor.

Publicitate

Potrivit gandul.ro, Până când aleșii vor lua o hotărâre finală, premierul Marcel Ciolacu nu spune că acest subiect nu este o prioritate pentru români. Liderul PSD, a declarat că, din punctul său de vedere, comasarea alegerilor nu reprezintă o prioritate pentru români, care ar fi mai interesați, în schimb, de nivelul de trai.

„Eu am spus și aseară, una este discuția din interiorul fiecărui partid, una e discuția în coaliție. Haideți să vedem ce-și doresc românii în primul rând. Din punctul meu de vedere, pentru români nu este nicio prioritate nicio comasare. Nu m-a oprit nimeni pe stradă nici astăzi când am mers cu domnul Zetea, în mai multe locații, să mă întrebe de comasare, toată lumea mă întreabă în ceea ce privește nivelul de trăi”, a declarat Marcel Ciolacu.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes