Connect with us
Publicitate

Administrație

FOTO: Muntele Tâmpa, simbolul Brașovului, lăsat în paragină! Refugii periculoase pentru turiști, ziduri istorice vopsite cu graffiti, mobilier și panouri distruse.

Publicat

pe

Am primit la redacție – scrisoarea cititorului:
„Deși iubite de turiști și de brașoveni, Aleea de sub Tâmpa și dotările de pe Tâmpa au fost lăsate în paragină!

Stimata redacție,
Cu această scrisoare, doresc să atrag atenția asupra unei probleme importante care afectează orașul nostru drag, Brașovul. Este vorba despre faptul că atât unele zone de pe Aleea de sub Tâmpa cât și amenajările de pe Muntele Tâmpa, sunt pur și simplu lăsate în paragină! Spațiile verzi sunt neîngrijite, bălăriile acoperă băncile și panourile cu indicații turistice, panourile sunt rupte și distruse, la fel – multe bănci sunt rupte, iar zidurile istorice sunt acoperite de murdărie și graffiti. Fotografiile pe care le-am atașat ilustrează aceste probleme evidente. Unele refugii au mâna curentă ruptă, iar fundația lor este plină de crăpături profunde – pare că nu mai au mult până se prăbușesc.

Oare așteptăm, Doamne ferește, să se accidenteze sau să moară vreun turist ca să ne apucăm de reparații?

Deși aceste locuri ar trebui să fie mândria noastră, se pare că autoritățile locale nu le acordă atenția cuvenită. Mii de turiști vizitează zilnic aceste locuri! Aceasta este cartea noastră de vizită? Unii se laudă în stânga și în dreapta cât de mult iubesc Brașovul și cât de gospodari sunt, dar chiar ei sunt cei care lasă de izbeliște emblema orașului de sub Tâmpa. Zeci de mii de turiști au fost în Brașov în weekendul de 1 iunie și mulți dintre ei au vizitat și zona despre care vorbim. Au avut ce vedea, iar fotografiile făcute o dovedesc.

Solicit autorităților să ia măsuri urgente pentru a restaura și a întreține aceste zone. Orașul nostru merită să fie reprezentat într-un mod demn de istoria și frumusețea sa.

Publicitate

Vă rog să publicați această scrisoare și să ne ajutați să atragem atenția asupra acestei situații. Doar prin implicarea noastră putem face o schimbare pozitivă.

Cu mulțumiri, Florin.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes