Connect with us

Fapt divers

Albena, stațiunea eco de pe litoralul bulgăresc

Publicat

pe

Bulgaria este, în continuare, una dintre cele mai căutate destinații pentru românii care doresc să își petreacă vacanța la mare, dar nu prea departe de țară. Albena, de exemplu, a devenit magnet pentru turiștii români, atât pentru cei cu copii mici, cât și pentru tinerii care caută distracția, pentru cuplurile care vor să se relaxeze și chiar pentru cei care caută bazele de tratamente balneoclimaterice de aici. 

Pe de altă parte, Albena este una dintre cele mai mari stațiuni de pe litoralul bulgăresc, plaja de aici fiind  distinsă cu Blue Flag timp de 20 de ani la rând. Nisipul fin se întinde pe mai bine de 3,5 km, iar în unele locuri ajunge la o lățime de 200 de metri, ceea ce le permite hotelierilor să păstreze o distanță de 5 metri în umbrele, evitând astfel aglomerația de pe plajă.

Stațiune ecologică

Un motiv în plus ca să alegeți Albena ca destinație de vacanță este faptul că este o stațiune ecologică. În interiorul ei, traficul auto este restricționat, iar transportul se face cu autobuze electrice gratuite și o scară rulantă unică. De asemenea, majoritatea hotelurilor utilizează energia regenerabilă (panouri solare), iar deșeurile sunt gestionate cu ajutorul unei instalații de biogaz care creează energie verde.

În plus, în meniul hotelurilor veți găsi produse locale: sucuri naturale, dar și legume și fructe proaspete din grădinile proprii, miere de la stupii din zonă, lactate de la ferme locale, melci din ferma Forest Beach din Primorsko și carne de vită din ferma Eco Agro – deținută de Albena. La fel, pâinea și produsele de panificație sunt produse special pentru Albena, din grâul Eco Agro din brutăria „Dobrudzhanski hlyab”.

Băuturi din producție proprie

Ca sa atragă și mai mulți turiști în stațiune, hotelierii din Albena vin cu foarte multe noutăți pentru sezonul 2021. Pentru prima dată în ultimii ani, în barurile din stațiune și în hotelurile All Inclusive, turiștii vor avea ocazia să deguste coniac bulgăresc, obținut din struguri, cireșe și prune provenite din grădina Albenei. În ceea ce privește vinurile servite, oaspeții vor putea alege între Sauvignon Blanc, Muscat, Viognier, Coupage din producție proprie din podgoriile din Albena.

Tot ca o noutate pentru sezonul estival 2021, turiștii care aleg Albena vor avea posibilitatea să își comande meniurile preferate de la anumite restaurante A La Carte din satul de vacanță, cu livrare în camera hotelului unde sunt cazați!

Centre balneo și recuperare post COVID

Albena este totodată preferată și datorită facilităților medicale, spa și wellness pe care le oferă. Centrul medical SPA Medica Albena – licențiat de Ministerul Sănătății al Republicii Bulgaria și ESPA oferă programe în domeniile balneoterapie și hidroterapie, kinetoterapie, terapie cu nămol, electroterapie, fitoterapie, masaje, capsulă de oxigen. În plus, pentru sezonul 2021 specialiștii de aici au inițiat au un program medical de recuperare post COVID.

Rezervație naturală întinsă pe 200 ha

Albena, însă, este și pentru cei care nu doresc să stea toată ziua la plajă sau la piscină. Stațiunea este înconjurată de rezervația naturală Baltata, care se întinde pe mai bine de 200 de hectare. Pădurea densă, străbătută de râul Batovska, care se revarsă direct în mare, este o oază de liniște pentru iubitorii de natură. Cei care pornesc în exploatarea rezervației au ocazia să admire peste 260 de specii de plante, o parte dintre ele protejate de lege, 36 de specii de mamifere, 15 amfibieni, 16 tipuri de pești și peste 180 de specii de păsări.

Distracție pentru toate vârstele și pentru toate gusturile

Cei care caută distracția la mare, vor găsi la Albena unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din Europa. Multe dintre hotelurile din stațiune oferă pachete de cazare cu intrarea inclusă la aquapark, însă puteți plăti și separat pentru o zi de distracție aici.

De pe plajă nu lipsesc operatorii de sporturi nautice, iar pentru seară veți găsi un parc de distracții în stațiune.

Dacă doriți să faceți o plimbare mai lungă, stațiunea Balcik este la doar câțiva km distanță.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes