Connect with us
Publicitate

Turism

Albena, Nisipurile de Aur sau Istanbul sunt cele mai căutate destinații externe pentru Paște. Românii alocă, în medie 350 de euro pentru această vacanță

Publicat

pe

Odată cu ridicarea restricțiilor, apetitul românilor pentru vacanțe în străinătate a crescut, spun agenții din turism. Pentru perioada Paștelui și zilei de 1 Mai, turiștii își rezervă trei-patru zile de concediu în destinații precum Bulgaria, Turcia, Grecia, Dubai sau Egipt, scriu jurnaliștii money.ro, care citează o companie de turism.

Albena, Nisipurile de Aur şi Kusadasi-Istanbul sunt doar o parte din locurile unde turiștii vor să ajungă de Paște și 1 Mai. Conform aceleași surse, vacanţa în Bulgaria costă de la 162 de euro/persoană/hotel de patru stele cu all inclusive, pentru trei nopţi, din 22 aprilie. În Turcia, turiştii îmbină programul de vizite la Troia, Cetatea Pergamon, vechiul sat grecesc Sirince, Pamukkale, Efes şi Casa Fecioarei Maria, Istanbul cu relaxarea în Kusadasi, iar în noaptea de Înviere participă la slujba de la Biserica Aya Fotini din Izmir. Programul de opt nopţi costă 349 de euro/persoană în perioada de early booking.

„Este evident că oamenii au lăsat pandemia în urmă şi vor să îşi petreacă timpul liber ca înainte, alături de familie, de prieteni. Au fost încurajaţi şi de simplificarea condiţiilor de călătorie din ultimul timp. O cerere peste aşteptări pentru vacanţe în Bulgaria şi Turcia ne-a pus în situaţia să adăugăm locuri. Pentru vacanţa în Bulgaria am alocat deja două autocare, pentru cea în Kusadasi am început cu unul, apoi am suplimentat cu unul şi este posibil să ajungem la trei în total. Mai sunt trei săptămâni până la Paşte, iar cererile sunt constante”, declară Denisa Oprea, directorul de marketing al unei agenții de turism, citată de money.ro.

Turiştii se relaxarează de Paşte şi în Grecia, Macedonia, Egipt, Emiratele Arabe Unite, România, în general oferta din 2022 fiind cu mult mai mare faţă de anul trecut, datorită ridicării restricţiilor de călătorie (eliminarea perioadei de carantină la sosire ori a testării la destinaţie etc), iar preţurile sunt nemodificate.

Publicitate

Condiţiile pentru accesul în destinaţiile de vacanţă sunt clare, majoritatea ţărilor acceptând fie certificatul european care atestă vaccinarea, fie pe cel pentru trecerea prin boală, fie rezultatul negativ al unui test RT-PCR, ori al unui test antigen, cerinţele pentru returul în România din state non-UE au fost eliminate, ceea ce face ca prima vacanţă fără restricţii majore să fie cea de Paşte.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes