Connect with us
Publicitate

Administrație

Al treilea „PETrică” a fost montat în zona Gării Braşov. De la începutul proiectului au fost colectate aproape 800.000 de ambalaje reciclabile, în schimbul a 65.000 de bilete RATBV

Publicat

pe

Publicitate

Al treilea „PETrică” a fost montat în zona Gării. Asta după ce „PETrică” din Livada Poștei, primul amplasat în municipiu, a reușit, în cele 5 luni de funcționare, să colecteze aproape 600.000 de PET-uri, doze de aluminiu și sticle, iar PETrică II, din cartierul Astra, a colectat, din 7 ianuarie, 175.000 de ambalaje reciclabile.

Astfel, de vineri, 18 februarie, pe Bulevardul Victoriei, în zona pietonală din fața complexului comercial Rapid, va fi pus în funcțiune cel de al treilea sistem automat pentru colectarea ambalajelor reciclabile – PET-uri, sticle și doze de aluminiu, sistem care îți oferă în schimbul ambalajelor transport gratuit cu mijloacele de transport în comun.

Aceste sisteme automate de colectare vor funcționa până în luna octombrie, dată la care va fi introdus și în țara noastră sistemul care funcționează în alte țări europene, respectiv sistemul garanție-returnare (SGR), prin care consumatorii trebuie să plătească magazinului o garanție în bani pentru orice ambalaj de băutură cumpărat, sumă pe care o vor recupera la returnarea ambalajului.

„De mâine, familia PETrică, sistemul de colectare a ambalajelor reciclabile, se mărește cu un nou membru, în zona Pieței Dacia – complex Rapid. Decizia de a extinde acest program a fost luată ca urmare a rezultatelor excepționale pe care le-am obținut prin intermediul acestui tip de colectare cu recompensă. Am ajuns deja la 775.000 de PET-uri, doze de aluminiu și sticle și cred că, după punerea în funcțiune și a celui de al treilea sistem, până la sfârșitul lunii martie, vom depăși 1 milion. PETrică și-a îndeplinit cele două obiective – mai multe deșeuri reciclabile colectate și promovarea transportului în comun ca alternativă viabilă pentru mobilitate, iar cele peste 60.000 de titluri de călătorie emise confirmă acest lucru. Mă bucur că am devenit un exemplu și pentru alte autorități publice, care doresc să preia acest exemplu de bună practică”, a precizat primarul Allen Coliban.

Publicitate

Programul de funcționare a celor 3 sisteme de colectare a ambalajelor reciclabile este de luni până duminică, în intervalul 8.00-18.00.

De la punerea sa în funcțiune, 6 septembrie 2021, PETrică I a colectat 600.117 recipiente, dintre care: 212.131 PET-uri, 241.351 de doze de aluminiu și 146.635 de sticle. PETrică II a fost pus în funcțiune în data de 7 ianuarie 2022 și prin intermediul lui s-au colectat 174.651 de recipiente, 90.695 de PET-uri, 47.910 doze de aluminiu și 36.046 de sticle.

Din punct de vedere a sistemului de recompensare, de la începutul proiectului au fost oferite aproape  65.000 de bilete RATBv, dintre care 18.000 de bilete pe suport de hârtie și 46.244 de bilete în portofele electronice nominale.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes