Connect with us
Publicitate

Turism

Al doilea cel mai mare lanț hotelier din Europa ar putea deschide o locație la Brașov. Ce planuri are conducerea Louvre Hotels Group pentru România

Publicat

pe

Brașovul atrage anual sute de mii de turiști din toate colțurile lumii, iar odată cu acest succes și interesul investitorilor devine tot mai mare. Louvre Hotels Group, al doilea cel mai mare lanț hotelier din Europa, după grupul francez Accor, ar dori să deschidă o locație în orașul de la poalele Tâmpei, anunță profit.ro.

Compania își propune să ajungă în România la 5 unități afiliate în acest an. Planurile inițiale erau de a avea în portofoliu 3-5 unități afiliate până la finalul anului 2022, iar în 2023 să dubleze acest număr, după cum declara Iulian Sava, manager de dezvoltare pentru România, Bulgaria și Republica Moldova al grupului, în primăvara anului trecut.

„Ne propunem să semnăm contracte de afiliere cu 5 proprietăți până la finalul anului. Suntem în discuții cu proprietare de hoteluri din sudul României, București, Brașov, Cluj, în general din orașe mai mari”, a declarat Iulian Sava, citat de aceeași sursă.

El adaugă că procesul de a găsi proprietăți pretabile afilierii unui lanț este destul de dificil și depinde de mai mulți factori, de aceea planul inițial a fost modificat.

Publicitate

„Depinde în primul rând foarte mult de tipul de proprietar. Unii văd afilierea doar din perspectiva unui cost, adică este un cost, nu o investiție. Alții au hoteluri care nu se pretează în a fi afiliate la un lanț, dar care își doresc. E și concurența, care e normală, pentru că, cu cât sunt mai multe branduri, toată lumea are de câștigat, și investitorii, și clienții finali, și angajații”, explică acesta.

Louvre Hotels Group, parte a gigantului chinez Jin Jiang Holding, operează și deține 1.652 de hoteluri, clasificate de la 1 la 5 stele, care funcționează sub 11 branduri în 60 de țări la nivel mondial. În Europa, grupul deține și operează 1.161 de unități.

Portofoliul grupului cuprinde branduri precum Royal Tulip, Tempting Places, Hôtels & Préférence, Golden Tulip, Sarovar, Campanile, Tulip Residences, Tulip Inn și Kyriad. Dintre acestea, grupul va aduce o parte și în România.

În prezent, grupul operează în România doar două hoteluri, sub brandul Golden Tulip (4 stele), în Cluj-Napoca și Sibiu.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes