Connect with us
Publicitate

Eveniment

Al doilea caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România. Pacientul este un bărbat de 32 de ani

Publicat

pe

Publicitate

Ministerul Sănătății a anunțat că a fost diagnosticat al doilea caz de variola maimuței în România. Boala a fost descoperită la un bărbat de 32 de ani care s-a dus săptămâna trecută la o clinică medicală din București pentru investigații de laborator. Pacientul avea simptome și a vrut să se convingă de ce afecțiune suferă.

Autoritățile au anunțat că starea de sănătate a bărbatului infectat este bună, dar acesta va rămâne în izolare o perioadă. În plus, a fost declanșată și o anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți.

Primul caz de variola maimuței a fost diagnosticat la un bărbat în vârstă de 26 de ani din București. Și el se află în izolare și primește tratament simptomatic. Boala la primul pacient a debutat în urmă cu cinci zile, iar bărbatul s-a prezentat la spital în cursul nopții de luni spre marți.

Primele date ale anchetei epidemiologice arată că tânărul s-a infectat de la o persoană apropiată care a călătorit în ultima perioadă în mai multe țări din Europa unde există deja numeroase cazuri de infecție cu variola maimuței.

Publicitate

Această boală nu se răspândeşte cu uşurinţă între persoane şi necesită un contact apropiat. Virusul intră în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură şi prin fluide corporale. Principalul mod în care poate fi răspândit este în timpul contactului fizic apropiat şi prelungit cu o persoană care are variola maimuţei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes