Connect with us
Publicitate

Util

Aglomeraţie pe DN 1, pe Valea Prahovei. Vin turiştii la munte

Publicat

pe

Publicitate

Traficul este intens pe DN 1 Ploiești – Brașov, iar bucureștenii care vor să ajungă la munte pot să folosească rutele alternative.

Care sunt rutele alternative

Bucureștenii care își doresc să petreacă weekendul de Paște la munte pot merge pe rutele alternative, pentru a evita traficul intens.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a informat că în jurul orei prânzului s-au înregistrat valori ridicate de trafic pe DN 1 Ploiești – Brașov, pe sensul de urcare către stațiunile de pe Valea Prahovei, circulându-se în coloană între localitățile Breaza și Comarnic.

Rutele alternative care pot fi folosite pentru DN 1 Ploiești – Brașov sunt următoarele:

Publicitate
  •  București – Autostrada A3 – Ploiești – Cheia – DN 1A Brașov;
  • București – Autostrada A1 – Pitești – Câmpulung – DN 73 Râșnov;
  • București – DN 71 – Târgoviște – DN 72A – Câmpulung – DN 73 Râșnov;
  • București – Târgoviște – DN 71 Sinaia.

Polițiștii le recomandă șoferilor să adapteze viteza la condițiile de trafic, să păstreze distanța de siguranță între autovehicule, să respecte indicațiile polițiștilor prezenți la fluidizare şi să nu se angajeze în depășirea coloanelor de autovehicule, manifestând respect față de ceilalți participanți la trafic.

Peste 9.000 de polițiști vor acționa pentru a menține ordinea și siguranța publică

În perioada 14 – 17 aprilie, peste 9.000 de polițiști vor acționa pentru a menține ordinea și siguranța publică. Ei vor acționa atât în zonele cu flux mare de persoane, cât și în proximitatea lăcașurilor de cult.

Conform Antena 3 CNN, în această perioadă, peste 1.600 de polițiști rutieri, în medie, vor acționa zilnic pe căile de acces ce reunesc lăcașurile de cult și zonele de agrement, în punctele cu risc mare de accidente și la orele cu trafic intens, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor și blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea și controlul circulației pe principalele căi de comunicație spre și dinspre stațiunile turistice.

În intervalul în care se anunță trafic intens, vor fi folosite elicoptere din cadrul Inspectoratului General de Aviație. De asemenea, elicopterele vor fi folosite pentru monitorizarea traficului rutier și coordonarea dispozitivelor de circulație, pe principalele artere, în funcție de condițiile atmosferice și de evoluția valorilor de trafic înregistrate.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație grave și menținerea unei atitudinii prudente în trafic, polițiștii rutieri vor acționa cu aproximativ 300 de aparate radar în întreaga țară.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes