Connect with us
Publicitate

Administrație

Aglomerația de pe DN1, în cifre. Lipsa autostrăzii Comarnic – Brașov ridică timpii de tranzit la un record negativ absolut, care se va înrăutății de la an la an

Publicat

pe

DN1 este una dintre cele mai aglomerate sosele din Romania. Traficul devine infernal in zilele de weekend si in cele libere, oficiale, cand masinile se incoloneaza in drumul spre munte sau inapoi in Capitala, scrie Ziare.com

Publicitate

Valorile traficului mediu zilnic anual pe DN1 au crescut cu 5% in ultimii trei ani, de la 28.838, in 2017, la 33.384, in 2020. Peste cinci ani, estimarile arata ca pe acest drum vor circula anual, in medie, 42.607 masini.

In 2015, pe ruta Ploiesti – Brasov au circulat zilnic circa 11.000 de masini, iar numarul va trece de 31.000 de unitati, in 2045, potrivit estimarilor publicate de Comisia Nationala de Prognoza.

In prezent, traficul mediu zilnic anual pentru DN1 difera in functie de sectoare. Din Bucuresti in Otopeni circula circa 75.000 de vehicule, acesta fiind cel mai aglomerat sector, potrivit datelor transmise de Centrul de Studii Tehnice Rutiere si Informatica (CESTRIN) la solicitarea Ziare.com.

Publicitate

Prin constructia si darea in functiune a autostrazii Bucuresti-Brasov, soferii ar economisi 80.000 de ore pe zi, se arata in aceeasi analiza de costuri si beneficii a proiectului de concesiune al autostrazii Comarnic – Brasov, anulat de Compania de Drumuri in 2015. Spre exemplu, pe sectorul Comarnic – Predeal, unul dintre cele mai aglomerate sectoare de pe ruta, in lipsa autostrazii, estimarile arata ca in anul 2020 un vehicul ar parcurge drumul in circa 120 de minute, in timp ce tronsonul de autostrada s-ar parcurge in doar 12 minute.

Accidentele de pe DN1. Autostrada Comarnic – Brasov ar salva 10 vieti omenesti pe an

Drumul National 1, care asigura legatura intre Capitala si Ardeal, este cea mai periculoasa ruta din Romania, judetul Brasov fiind considerat cu cel mai mare risc. Numai anul trecut, Drumul National 1 este responsabil pentru moartea a 56 de persoane, ranirea grava a 223 de oameni si ranirea usoara a 153. In 2019, pe soseaua care incepe in Bucuresti si ajunge la Oradea, s-au produs 198 de accidente grave si 321 de accidente usoare, potrivit statisticilor rutiere.

Intr-o analiza cost-beneficiu a proiectului de concesiune al autostrazii Comarnic – Brasov, anulat de Compania de Drumuri in 2015, se preciza ca autostrada Comarnic – Brasov ar duce la salvarea a 10 vieti omenesti intr-un an, prin decongestionarea traficului pe DN1.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cosmin

    19 noiembrie, 2020 at 11:15 am

    Hai mai stati si acasa dragi bugetari si bucuresteni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes