Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Agenția pentru Protecția Mediului Brașov a fost pus în funcțiune autolaboratorul pentru măsurarea calității aerului. A fost montat în cartierul Triaj

Publicat

pe

Autolaboratorul furnizat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, aflat în custodia Agenției pentru Protecția Mediului Brașov, a fost pus în funcțiune, ieri, în cartierul Triaj, zona stației RAT Brașov.

Publicitate

Sistemul este dotat cu echipamente pentru măsurarea concentrațiilor poluanților în aerul înconjurător, pentru mai multe substanțe chimice poluante, printre care particule în suspensie, dioxid de azot, amoniac și monoxid de carbon, transmite Radio România Braşov FM.

Până în prezent, nu au fost înregistrate depășiri ale concentrațiilor maxim admisibile  pentru amoniac și hidrogen sulfurat, principalii poluanți generatori de miros, spun reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Brașov.

Pentru că locuitorii din Victoria s-au plâns deseori de unele mirosuri care le creează disconfort, autolaboratorul va fi mutat acolo timp de o săptămână, pentru monitorizarea calității aerului din oraș. Apoi va fi readus în Brașov, pe termen nelimitat, și amplasat în zonele considerate sensibile din punct de vedere olfactiv.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes