Connect with us
Publicitate

Cultural

Afluenţă de turişti la Muzeul Ţării Făgăraşului

Publicat

pe

Conducerea muzeului se declară plăcut impresionată, pentru că se aștepta la un număr redus de persoane după starea de urgență. Monumentul istoric a fost deschis inclusiv luni, când, de obicei, nu poate fi vizitat.

„În week-end-ul care a trecut, Muzeul Țării Făgărașului a fost vizitat de peste 1.100 de turiști, inclusiv de grupuri. A fost o surpriză plăcută, pentru că ne așteptam la un număr relativ mic de vizitatori, ținând cont că vin după o îndelungă perioadă de pandemie. Sâmbătă am avut 250, duminică 550, iar luni am avut peste 350 de turiști. Aceștia cunoșteau regulile care trebuiau respectate pentru vizitarea circuitului expozițional.

Îmbucurător este și faptul că au început să vină oameni organizați în grupuri, pentru noi fiind un semn că suntem pe drumul cel bun. Ne așteptăm ca numărul vizitatorilor să crească, ținând cont că vor începe concediile și excursiile, și să ne apropiem măcar de 50% din numărul celor care ne-au trecut pragul anul trecut”, declară Elena Băjenaru, managerul Muzeului Țării Făgărașului „Valer Literat”.

Reamintim că la Cetatea Făgăraș au loc lucrări de restaurare, în urma unor investiții din fonduri europene în valoare de aproximativ 5 milioane de euro. Obiectivul turistic este deschis pe toată durata lucrărilor, astfel că procesul poate fi observat îndeaproape de către turiști.

Publicitate

Cetatea Făgăraș are, începând de astăzi, un nou site

Este accesibil mai ușor și oferă informații mai bine structurate, diversificate și actualizate constant. http://cetateafagarasului.com a fost lansat în limba română, dar, în curând, va veni și în sprijinul turiștilor străini cu o versiune în limba engleză.

Muzeul Ţării Făgăraşului Valer Literat: „Pentru orice informații, nelămuriri sau sugestii, vă rugăm să ne contactați prin formularul de contact existent pe site”.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes