Connect with us
Publicitate

Economic

Afacerile din Brașov şchioapătă fără turişti străini. Unii antreprenori se confruntă cu pierderi de până la 90%

Publicat

pe

Traseele de karting erau ocupate 80 la sută de turişti din alte ţări. 20 la sută erau români, iar anul acesta doar jumătate din ei au venit la distracţie. Platesc 50 de lei pentru 10 minute, transmite Mediafax.ro.

Publicitate

Conform surseie citate, oamenii se tem ca nu cumva să ia virusul de pe volan sau căşti. Exclus, spun angajaţii care dezinfectează suprafeţele, iar cagulele sunt purtate de o singură persoană şi apoi spălate. În Poiana Braşov situaţia este aceeaşi. Locul de aventură cu trambuline şi biciclete este vizitat doar de 20 la sută din numărul clienţilor de anul trecut.

„Comparativ cu 2019 suntem la 10% din valoare din cauza pandemiei. Sunt oameni care sună şi întreabă dacă dezinfectăm căştile, volanul… Bineînţeles că avem procedura de dezinfectare. Căştile sunt sterile pentru că pleacă în fiecare seară într-un mediu steril la temperaturi înalte, dar oamenii sunt speriaţi. În kart n-ai cum să nu păstrezi distanţa, ai o cagulă, ai o cască şi distanţă faţă de cel din faţa ta”, explică Bogdan Constantin Ilie, antreprenor pentru Mediafax.ro.

Cristinel Iepure este turist şi a venit pentru distracţie: „Am venit că ne-am orientat ca şi distracţie după pistele de kart”. Întrebat dacă are încredere, acesta răspunde: „E foarte strictă urmărirea între persoane şi asta e bine. Ne bucură şi pe noi că putem ieşi la o distracţie, un agrement”.

Publicitate

„Faţă de anul trecut, în Poiana Braşov avem un minus de 80 % dintre clienţi, majoritatea fiind turişti străini. Avem doar închirieri de biciclete şi bungee jumping pentru copii. Celelelalte activităţi, datorită problemelor de dezinfectare, nu le-am putut deschide”, spune şi Cornel Boieru, administrator parc de distracţii.

Medicii te încurajează să practici sporturi în natură câtă vreme respecţi distanţarea socială.

Sura: Mediafax.ro

Foto Todoinbrasov.blogspot.com

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes