Connect with us
Publicitate

Economic

Afacerile brașovenilor de la Bilka Steel sar de 600 mil. lei în 2019. Vânzările scad cu 25% în aprilie, dar revin puternic în mai

Publicat

pe

Producătorul de acoperișuri Bilka Steel, deținut de brașoveanul Horațiu Țepeș, a reușit să încheie anul financiar 2019 cu o creștere a afacerilor de 24% față de anul financiar precedent, ajungând la o cifră de afaceri de 655 mil. lei (138 mil. euro). Profitul net a ajuns la 64 mil lei (13.5 mil euro), în creștere cu 38% față de anul precedent. 

La finalul anului financiar încheiat în decembrie, Bilka Steel avea un număr mediu de 476 angajați, conform datelor de la Ministerul Finanțelor, în creștere cu 21% fata de 2018. Mai bine de jumătate din angajați se afla în unitatea de producție din Brașov, conform reprezentanților companiei.

În prezent, Bilka trimite acoperișuri la export în Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova, Germania, Polonia, Slovacia, Austria, Irlanda și Ucraina. Pentru anul curent Horațiu Țepeș și-a propus creșterea cu 50% a vânzărilor în străinătate. Exporturile au avut o pondere de 10% din totalul veniturilor în 2019.

„Cea mai mare provocare pentru noi este să menținem ritmul de creștere pe divizia de rezidențial, care în acest moment a ajuns la maturitate. În același timp, vrem să dezvoltam divizia de industrial și să ne uitam spre domenii conexe domeniului nostru de activitate care pot contribui la o creștere și dezvoltarea companiei și a portofoliului de produse. Căutam constant noi mijloace de dezvoltare”, a declarat Horațiu Țepeș, într-un interviu pentru ZF.

Publicitate

Investiții de 25 milioane de euro în perioada 2017 – 2020

După achiziția și integrarea platformei Romlag (o parte a Rulmentul Brașov) în fluxul de producție în 2014, în urma unei investiții de 10 mil. euro, compania a trecut la o nouă etapă de dezvoltare concentrată pe divizia industrială.

În 2017, Bilka a a achiziționat fosta platforma Hidromecanica 2 în suprafață 9.4 HA, într-o tranzacție estimată la 5.4 mil. euro.

Bilka Steel

„Acum că am achiziționat platforma, vom începe lucrările de renovare care vor dura un an. Experiența anterioară cu recondiționarea și integrarea în fluxul de producție al platformei Romlag ne va ajuta să gestionăm corect acest nou proiect. În același timp, vom lucra la achiziția echipamentelor de producție și a materiilor prime necesare și la extinderea echipei responsabile de această divizie. Investiția va fi implementată în trei ani și poate fi finalizată în 2020, odată ce noua platformă va fi renovată și complet echipată. Primele rezultate ale acestor investiții vor fi observate până la începutul anului 2019, când estimăm că producția de panouri izolate va fi gata de lansare”, declara Horațiu Țepeș în 2017.

La începutul anului curent compania a obținut autorizația de construire pentru noua linie de producție de panouri industriale. Pentru anul curent, compania și-a bugetat investiții de 10 milioane de euro. Actualmente vânzările din sectorul industrial reprezintă doar 10% din cifra de afaceri conform reprezentanților companiei, restul de 90% fiind ocupate de sectorul rezidențial. La finalizarea investițiilor, diversificarea portofoliului de produse prin noua linie de producție ar trebui să-i ofere companiei același ritm de creștere înregistrat în anii precedenți.

Revenire puternică în mai, dupa o scadere cu 25% in aprilie

„În a doua parte a lui aprilie, lucrurile s-au stabilizat, am închis luna aprilie la 75% din nivelul anului trecut, iar începând cu luna mai lucrurile au revenit la nor­mal, suntem peste volu­mul vânzărilor din aceeaşi perioadă a anului trecut. Credem că, în lunile urmă­toare, vânzările vor merge într-o direcţie bună. Totuşi, încă sunt foarte multe necunoscute pentru a putea face previziuni”, a declarat Hora­ţiu Ţepeş  pentru ZF.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes