Connect with us
Publicitate

Economic

Afacerea deschisă în Brașov de doi tineri după 10 de ani petrecuți peste hotare: o fabrică de bere artizanală. În fiecare lună, cei doi împreună cu angajații lor îmbuteliază peste 15.000 sticle de bere

Publicat

pe

Rareş Petre s-a întors în România după zece ani petrecuţi în Statele Unite ale Americii şi Irlanda şi, împreună cu prietenul lui, Janos Csillag, au pornit împreună microberăria ”Mustaţă de bere”, în Braşov, potrivit Ziarului Financiar. Ambii antreprenori sunt de profesie ingineri, însă şi-au extins cunoştinţele şi în domeniul producţiei de bere.

Publicitate

”Ideea este să rămânem în România, vrem să lucrăm aici. Am investit 165.000 de euro, iar în 2019 am avut o cifră de afaceri de 62.000 de euro şi profit de 13.000 de euro, cu doi angajaţi”, spune Rareş Petre, citat de ZF.

Producţia are loc într-o microberărie amplasată în Braşov, iar vânzările se îndreaptă, în proporţie de 95%, către ace­laşi oraş, restul ajungând şi în restul ţării. Berea sub brandul ”Mustaţă de bere” are preţuri cuprinse între 10 şi 28 de lei.

”Vindem în baruri, restaurante, cafenele, băcănii, dar şi online şi în hiper­marketul Carrefour din Braşov. Clienţii sunt în general tineri, doritori de un produs de calitate“, adaugă Rareş Petre.

Publicitate

Cum anul acesta a fost unul dificil pentru economie şi business, el spune că principalul obiectiv pentru perioada următoare este să menţină afacerea în viaţă. Zilnic, cei doi antreprenori şi angajaţii lor produc 500 de sticle de bere, potrivit informaţiilor de pe site-ul businessului.

”Avem în portofoliu cinci tipuri de bere: IPA, blondă, albă, French Amber Ale şi, de la 1 decembrie, avem şi berea neagră Mustaţă de bere. Am ales acest nume pentru că am vrut să fie românesc şi să fie legat de bere. Câteodată, când bei bere cu multă spumă, te poţi alege cu o mustaţă din spumă de bere.”, a mai spus antreprenorul.

Foto: IG / @mustatadebere

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes