Connect with us
Publicitate

Social

Aeroportul din Cluj, pe lista scurtă de potențiale destinații ale Air France în România, nu și cel din Brașov

Publicat

pe

Aeroportul din Cluj Napoca este pe lista scurtă de potențiale destinații ale Air France în România, însă nu și cel din Brașov, transmite BoardingPass.

Publicitate

Oficialii companiei Air France au declarat că aeroportul din Cluj Napoca este pe lista scurtă de potențiale destinații către care compania aeriană franceză va anunța rute noi.

Bas ‘t Hoof, manager general pentru regiunile Alpi și Europa Centrală al grupului Air France-KLM, a afirmat că o rută între Paris CDG și Cluj Napoca va fi lansată, însă nu în anul 2024.

Al doilea cel mai mare oraș din România este „o destinație des solicitată și de către partenerii noștri locali”, susține oficialul grupului Air France-KLM.

Publicitate

Air France se confruntă, în prezent, cu o criză de piloți și întârzieri ale avioanelor de tip Airbus A220, iar din acest motiv expansiunea rețelei de rute a companiei aeriene franceze nu se întâmplă în ritmul dorit de grupul Air France-KLM, explică acesta.

De asemenea, întrebați despre aeroportul din Brașov, Răzvan Răduț, managerul de vânzări al Air France-KLM în România, a afirmat că nu au existat discuții directe între Air France și autoritățile locale din Brașov.

Însă, directorul aeroportului din Brașov ar fi purtat discuții cu ambasada Franței la București despre o posibile zboruri între Paris și Brașov, dar la acestea nu au participat reprezentanți ai companiei aeriene, mai scrie sursa citată.

Grupul Air France-KLM nu ar avea în plan, în viitorul apropiat, lansarea unei rute spre și dinspre aeroportul brașovean.

Cei doi oficiali ai grupului Air France-KLM susțin că numărul pasagerilor transportați de Air France și KLM pe rutele dintre București și aeroporturile din Paris și Amsterdam este la aproximativ 85% față de nivelul din 2019, însă e în continuă creștere.

Publicitate

Tot în cadrul evenimentului care a avut loc la București cu ocazia aniversării a 90 de ani de la înființarea companiei franceze, aceștia au enumerat Paris, Punta Cana, New York, Miami și Los Angeles ca top destinații către care pasagerii zboară din București cu Air France și KLM.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes