Connect with us
Publicitate

Administrație

Aeroportul de la Ghimbav ar putea fi primul din ţară independent din punct de vedere energetic

Publicat

pe

În urma vizitei la Braşov a ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloş, Consiliul Judeţean Braşov a anunţat că Aeroportul Internaţional Braşov Ghimbav ar putea fi primul din România independent energetic.

Publicitate

Aeroportul Internaţional Braşov Ghimbav ar putea fi primul din România independent din punct de vedere energetic. Consiliul Judeţean Braşov colaborează cu Universitatea Transilvania pentru ca întreaga investiţie să fie una care consumă doar energie produsă în regim propriu, transmite adevarul.ro

„Este un proiect la care lucrăm încă de anul trecut. Am avut discuţii cu reprezentanţi ai Universităţii Transilvania. Acum, acest obiectiv se află pe lista de investiţii a Consiliului Judeţean, existând oportunitatea de a aplica pe fonduri europene pentru independenţă energetică. Vom pregăti o documentaţie în care noi, Consiliul Judeţean Braşov, ne dorim ca investiţia să devină primul aeroport din România care este independent din punct de vedere energetic”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

Aeroportul de la Braşov ar trebui să fie operaţional la 1 noiembrie, în acest an, iar, după aceea, în cel mai scurt timp, am putea asista la primul zbor de pe primul aeroport construit de la zero în România post-revoluţionară. Pe lângă această investiţie, mai multe spitale din judeţul Braşov ar putea câştiga în ce priveşte eficienţa energetică, în urma derulării unor proiecte cu o parte din cei un miliard de euro pe care România îi poate accesa în acest domeniu prin PNRR.

Publicitate

Aeroportul mai are o premieră pentru ţara noastră: este primul aeroport cu turn de control virtual, controlat de la Arad, oraş situat la peste 300 de kilometri prin aer şi peste 400 de kilometri pe şosea.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Observator

    20 iulie, 2022 at 9:47 am

    Nimic nu e sigur,totul este cu „ar putea”,”s-ar parea”,adica optatv…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes