Connect with us
Publicitate

Turism

Aeroportul Braşov, pregătit pentru un sezon de vară plin. Avioane pleacă spre 16 destinaţii

Publicat

pe

La aproape un an de la inaugurarea oficială, Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav (AIBG) se pregăteşte pentru o creştere substanţială a volumului activităţii de transport călători, generată de lansarea curselor charter, de debutul zborurilor de linie operate de compania Fly Lili, precum şi de creşterea numărului destinaţiilor şi frecvenţelor de operare asigurate de Wizz Air.

Remarcabil este faptul că în acest an, prin intermediul celor doi operatori parteneri Braşovul va avea o conectivitate directă cu patru capitale europene – Londra, Roma, Budapesta şi Istanbul, pentru Londra urmând să fie asigurate patru zboruri pe săptămână, iar pentru Roma, Budapesta şi Istanbul, câte trei.

Intensificarea activităţii aeroportuare survine în urma demersurilor repetate şi implicării susţinute, venite atât din partea conducerii executive şi administrative a Regiei Autonome „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav”, cât şi a conducerii Consiliului Judeţean Braşov – ca autoritate tutelară a obiectivului, pentru atragerea companiilor aeriene şi a fost posibilă datorită extinderii programului de funcţionare a Aeroportului Braşov de la 12 la 16 ore, începând cu 15 ianuarie 2024.

Faţă de sezonul estival al anului 2023 când au existat trei zboruri charter pe săptămână spre două destinaţii, în acest an consemnăm zece curse săptămânale spre patru destinaţii de vacanţă, la cele două de anul precedent, Turcia-Antalya şi Creta-Heraklion, adăugându-se Egipt-Hurghada şi Tunisia-Hammamet.

Publicitate

Dacă în cursul anului trecut am avut un număr maxim de 11 destinaţii asigurate de două companii de linie, iar dintre acestea doar cele două destinaţii ale Wizz Air au avut o frecvenţă de operare mai mare de un zbor pe săptămână, începând cu această vară Braşovul va fi conectat cu 12 destinaţii din întreaga Europă, prin intermediul curselor Fly Lili şi Wizz Air, fiecare destinaţie având o frecvenţă de operare de două, trei şi chiar patru zboruri în fiecare săptămână.

Mai mult decât atât, pentru a implementa în cele mai bune condiţii programul de zboruri convenit cu conducerea AIBG, compania Fly Lili îşi va organiza o bază operaţională pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav.

Prezentăm în cele ce urmează, cronologic, cursele care vor fi efectuate în această vară pe cel mai tânăr şi mai modern aeroport al României.

Programul zborurilor de vacanţă

Începând cu data de 22 mai 2024, compania bulgară BH Air a dat startul curselor charter de vară cu destinația Hurghada (Egipt), care vor fi efectuate până în 11 septembrie.

Din 28 mai au început zborurile Antalya – Braşov – Antalya, care sunt asigurate de compania Tarom în fiecare marţi, până în 15 octombrie.

De vineri, 31 mai, compania turcească Corendon şi-a făcut apariţia pe Aeroportul Internaţional

Braşov, odată cu lansarea zborurilor cu frecvenţă săptămânală pe ruta Antalya – Braşov – Antalya, disponibile până în 27 septembrie.

La 1 iunie, operatorul elen Sky Express a început să opereze pe ruta Creta-Heraklion – Braşov – Heraklion, zborurile fiind programate în fiecare sâmbătă, până în 21 septembrie.

Din 3 iunie, compania TailWind Airlines din Turcia a deschis seria charterelor săptămânale Antalya – Braşov – Antalya, care vor fi asigurate în fiecare luni, până în 23 septembrie.

În 5 iunie, operatorul Bees Airlines inaugurează cursele Antalya – Braşov – Antalya, care vor fi efectuate în fiecare miercuri, până în 2 octombrie.

Începând din 6 iunie, Bees Airlines va începe să opereze şi ruta Creta-Heraklion – Braşov – Heraklion, în fiecare joi, până în 26 septembrie.

În perioada 12 iunie – 25 septembrie, compania SkyUp Airlines va conecta şi ea Braşovul cu Antalya, prin intermediul FlyOne România, care va zbura pe această rută în fiecare miercuri.

Din 14 iunie, BH Air va lansa zborurile spre şi dinspre Tunisia-Hammamet, operate prin intermediul JetSky Airways, în fiecare joi, până în 27 septembrie.

Din 15 iunie, compania HiSky va inaugura zborurile charter pe ruta Antalya – Braşov – Antalya, şi acestea având o frecvenţă săptămânală, în fiecare zi de sâmbătă, până în 21 septembrie.

Nouă destinaţii operate de compania Fly Lili

Vineri, 28 iunie, vom întâmpina cum se cuvine primul zbor de linie operat de compania Fly Lili la Braşov. Aceasta urmează să conecteze Braşovul cu nouă oraşe europene: trei din Germania, trei din Italia şi câte unul din Spania, Grecia şi Turcia. Astfel, Braşovul urmează să aibă o legătură directă cu două capitale, Roma şi Istanbul, dar şi cu importante HUB-uri de transport.

Aşadar, din 28 iunie, în fiecare luni, miercuri şi vineri vor fi efectuate zborurile Fly Lili pe rutele Braşov – München – Braşov şi Braşov – Stuttgart – Braşov.

Din 30 iunie, în fiecare joi şi duminică vom avea zborurile Braşov – Salonic – Braşov, tot de atunci urmând să înceapă cursele Braşov – Nürnberg – Braşov şi Braşov – Roma-Fiumicino – Braşov, cu câte trei frecvenţe pe săptămână, în fiecare marţi, joi şi duminică. Menţionăm că începând cu data de 20 iulie, zborurile spre şi dinspre Roma vor fi programate sâmbăta, lunea şi joia.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alina

    5 iunie, 2024 at 4:11 pm

    De ce nu faceți zboruri și pe Spania,Madrid.ca io cred ca și de aici o sa aveți foarte mulți spanioli care sa viziteze Brasovu,Ca le place f.mult zona asta,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes