Connect with us
Publicitate

Economic

Aeroportul Braşov, pe minus în primul an de funcţionare. Ce venituri a avut până acum

Publicat

pe

Consilierii judeţeni braşoveni au aprobat în şedinţa de plen din 23 mai situaţia financiară a Regiei Autonome Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav pentru 2023, an în care a fost înregistrată o „pierdere de 1,572 milioane de lei”, potrivit celor scrise în bilanţul supus aprobării CJ. „Această pierdere a fost una contabilă”, a declarat în plen directul economic al Consiliului Judeţean Braşov, Gabriela Agafiţei, relatează BZB.

„Pierderea a fost cauzată de întârzierea emiterii unor facturi către Aeroportul Braşov, în contextul preluării de către acesta a contractului cu furnizorul de electricitate. Până la momentul predării obiectivului, contratul era încheiat cu Consiliul Judeţean Braşov. Factura a venit foarte târziu. Pierderea nu înseamnă că nu au avut bani să plătească. Pierderea este una contabilă, nu se datorează faptului că aceştia nu au avut lichidităţi pentru a plăti aceste facturi”, a menţionat reprezentanta Consiliului Judeţean Braşov.

Conform documentaţiei aferente hotărârii aprobate de Consiliul Judeţean Braşov, în anul 2023, veniturile totale ale regiei au s-au ridicat la 13,668 milioane de lei, din care 11,503 milioane lei a fost cuantumul total al subvenţiilor de la Consiliul Judeţean Braşov.

În ceea ce priveşte cheltuielile, acestea au fost în cuantum de 15,240 milioane lei.

Publicitate

Diferenţa de 1,572 milioane de lei (factura la curent) va fi acoperită din subvenţia/veniturile proprii din 2024.

Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav a avut o perioadă de funcţionare de 6 luni jumătate, 15 iunie – 31 decembrie 2023.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes