Connect with us
Publicitate

Economic

Aeroportul Brașov mizează pe un ajutor de stat de 2,3 milioane de euro. Autorităţile deja se gândesc la construirea unui nou terminal, dacă în 2026 va avea peste un milion de pasageri

Publicat

pe

Consiliul Judeţean  Braşov mizează pe un ajutor de stat de 2,35 de milioane de euro pentru asigurarea finanţării Aeroportului din Ghimbav, informează Agerpres.

Publicitate

Consilierii judeţeni braşoveni au aprobat, joi, scenariul privind finanţarea cheltuielilor de funcţionare şi viitoarele investiţii de la Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav, în vederea depunerii prenotificării, la Comisia Europeană, pentru obţinerea unui ajutor de stat.

Conform documentelor adoptate de consilierii judeţeni, în scenariul cel mai pesimist, acest ajutor ar urma să aibă o valoare maximă de 2.325.822 de euro, iar în scenariul de bază, neutru şi cel optimist, de 1,98 milioane de euro, ambele scenarii fiind realizate în baza deficitului de finanţare operaţională de 1 martie.

Totodată, în documentele anexă la Hotărârea aprobată joi se face referire şi la planurile de investiţii pentru viitor. Astfel, în condiţiile în care, CJ Braşov estimează că, în 2026, se va atinge pragul de 1 milion de călători, se va impune construcţia unui al doilea terminal. Acesta ar urma să fie realizat în perioada 2027 – 2033, cu o valoare estimată a investiţiei de peste 23 milioane de euro.

Publicitate

Lucrările ar urma să fie finanţate în proporţie de 92% din veniturile de exploatare a aeroportului, diferenţa de 8% urmând a fi asigurată din alte surse (subvenţii, bugetul de stat sau fonduri europene).

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Observator

    28 mai, 2023 at 10:33 am

    Autoritatile nu mizeaza pe acest ajutor ci sint nevoite sa recunoasca faptul ca cel putin in perioada 2013-2015 activitatea va fi in pierdere adica nu-si vor putea acoperi cheltuielile din veniturile proprii,astfel incat noi contribuabilii vom suporta din buzunarul propriu acest „ajutor”; si asta nu e decat inceputul…cat priveste un al doilea terminal,mi se pare o fantezie din moment ce nici macar Al doilea aeroport din tara(Cluj)nu are doua terminale ; in primul rand trebuie extinsa platforma de parcare ce acum poate primi cel mult trei avioane simultan !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes