Connect with us
Publicitate

Social

Aeroportul Brașov mai bifează o etapă. Conectarea la reţelele de utilităţi publice a fost finalizată

Publicitate

Publicat

pe

Recepţia la terminarea lucrărilor de alimentare cu energie electrică a Aeroportului a avut loc vineri, pe amplasamentul de la Ghimbav, a anunțat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Publicitate

Astfel, Aeroportul are asigurată alimentarea cu curent electric, fiind racordat la reţea cu ajutorul unui cablu amplasat subteran, pe o lungime de 185 metri, de la staţia electrică ICA Ghimbav din vecinătatea IAR, până la punctul de conexiune, construit pe amplasamentul Aeroportului.

Lucrările propriu-zise au fost finanţate de Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud, iar Consiliul Judeţean Braşov a achitat taxa de racordare la reţea, în valoare de peste 475.000 de lei.

În funcție de etapele de dezvoltare a Aeroportului, distribuitorul de energie electrică va realiza lucrări de mărire a puterii maxime absorbate și dotarea punctului de conexiune cu echipamentele aferente.

Publicitate

Urmează să fie recepționate și lucrările de alimentare cu gaz, a precizat Adrian Veștea. Distrigaz Sud Reţele a proiectat şi a realizat lucrările de extindere a conductei de gaze şi realizare a branşamentului la Aeroportul Braşov, în urma cărora obiectivul a fost racordat la sistemul de distribuţie a gazelor naturale.

Și reţelele de apă şi canalizare au fost finalizate. Pentru asigurarea alimentării cu apă şi preluarea apelor uzate din zona Aeroportului Internaţional Braşov, Compania Apa Braşov a realizat trei tipuri de lucrări. Unele au vizat extinderea rețelei pe o lungime de 2.400 de metri, din orașul Ghimbav, până la amplasament. De asemenea, a fost realizată rețeaua de canalizare, cu o lungime de 3.700 de metri, iar cea de-a treia componentă a lucrărilor a fost montarea conductei de refulare, pe o lungime de 3.300 de metri.

Toate reţelele sunt amplasate în principal de-a lungul drumului judeţean 103 C care leagă amplasamentul Aeroportului de Drumul Naţional 1. Lucrările au fost recepţionate în septembrie 2020 şi au o perioadă de garanţie de trei ani. Valoarea acestora a fost de aproximativ 16 milioane de lei, finanţarea fiind asigurată din bugetul Companiei Apa Braşov.

Președintele Consiliului Județean Adrian Veștea a precizat că, în perioada imediat următoare, va fi recepţionată amenajarea benzii pistei Aeroportului şi vor fi finalizate procedurile pentru desemnarea unui constructor pentru cele nouă obiecte din componenţa infrastructurii aeroportuare.

Astfel, se va intra în linie dreaptă în privinţa lucrărilor de construcţie şi în paralel administrația județeană se va putea concentra pe definitivarea infrastructurii de navigaţie aeriană, imediat ce va fi obținut răspunsul de la Administratia Română a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA cu privire la varianta de turn de control agreată, a menţionat Adrian Veştea.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes