Connect with us
Publicitate

Administrație

Aeroportul Braşov ar putea avea şi o componentă militară. Anunţul lui Adrian Veştea

Publicat

pe

Publicitate

Dezvoltarea Aeroportului Braşov a fost, marţi, tema unei discuţii între ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea şi comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, relatează news.ro. Comisarul european a recomandat orientarea către finanţări pentru mobilitate duală civil-militară, cu obiectivul de a include aeroportul în reţeaua europeană de transport TEN-T.

„Astăzi, am participat la o întâlnire în format hibrid Bruxelles-Bucureşti, cu doamna Adina Vălean, Comisar European pentru Transporturi, europarlamentarul Sigfried Mureşan şi Directorul Aeroportului Braşov-Ghimbav, Alexandru Anghel.

Ne-am concentrat pe găsirea sprijinului şi oportunităţilor de finanţare pentru dezvoltarea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav (AIBG).

Comisarul Adina Vălean ne-a sfătuit să ne orientăm către finanţări pentru mobilitate duală civil-militară prin programul CEF (Connecting Europe Facility), cu obiectivul de a include aeroportul în reţeaua europeană de transport TEN-T”, anunţă, marţi seară, ministrul Adrian Veştea.

Publicitate

Acesta anunță că a prezentat progresele recente ale Aeroportului Braşov-Ghimbav, în special extinderea platformei de parcare aeronave având în vedere colaborarea cu baza NATO de la Cincu.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes