Connect with us
Publicitate

Administrație

Adrian Veștea, după ce a fost nominalizat la șefia Ministerului Dezvoltării, vrea ca primarii să iasă mai repede la pensie: „Trebuie evaluat dacă se consideră că e activitate de risc”

Publicat

pe

Proaspăt nominalizat la șefia Ministerului Dezvoltării, Adrian Veștea vrea să aducă beneficii pentru primari. El propune ca aceștia să se pensioneze mai devreme, precum angajații din industriile cu risc ridicate.

Publicitate

Veștea nu spune concret când ar trebui aleșii locali să iasă la pensie, însă susține că ar trebui luat în considerare, în primul rând, numărul de mandate.

Veștea a fost și el primar, pentru trei mandate, în orașul Râșnov.

Adrian Veștea: De ce nu, să existe un spor cum există și la alții… Primarul 24 din 24 e responsabil cu comunitatea. Un spor să se diminueze vârsta de pensionare. Ar trebui un coeficient să se diminueze perioada de pensionare. Să se considere de la caz la caz, cum e la unele profesii din industria chimică sau unde e expunere mai mare. Nu vreau să mă transform … sunt destui care nu sunt de acord. Trebuie evaluat dacă se consideră că e activitate de risc, de expunere de la caz la caz.

Publicitate

Reporter: La ce vârstă să se pensioneze? Cu 5, 7 ani înainte?

Adrian Veștea: Nu sunt în măsură să spun, nu am de gând să fac astfel de evaluări. Ar trebui în funcție de numărul de mandate, de perioada pe care o derulează în cadrul comunității. Să fie și ăsta un criteriu

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Observator

    14 iunie, 2023 at 9:38 pm

    Nu cred ca asta este menirea principala a ministrului care conduce Ministerul Dezvoltarii si al Lucrarilor Publice ca in prima declaratie sa vorbeasca despre pensionarea anticipate a primarilor ;de altfel la audierea din Parlament nu a putut pronunta corect denumirea Ministerului pe care il va conduce

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes